29 / 04 / 2024

senegal havalimanı isim

senegal havalimanı isim

Senegal Cumhurbaşkanı Sall, Türk firmalar tarafından tamamlanarak yıl sonunda açılışı yapılacak olan Dakar'daki yeni havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Wade'nin isminin verilmesini önerdi.

Senegal'i Türk müteahhitleri inşa ediyor!

Türk firmaları tarafından inşa edilen havalimanı, kongre merkezi, spor kompleksi, otel ve fuar merkezleri ile Senegal'in başkenti Dakar, Afrika kıtasında yıldızı oldu.

Türk Firması Summa Senegal'de fuar merkezi açtı!

Türk Firması Summa İnşaat Senegal'in başkenti Dakar'ın Diamniadio bölgesinde yaptığı Kongre Merkezi, havalimanı, otel ve spor kompleksi gibi önemli yapıların arasına bir yenisini daha ekleyerek Fuar Merkezini hizmete açtı. 

Türklerin Senegal'de inşa ettiği havalimanına yoğun ilgi!

Senegal'de Türk firmaları tarafından 8 ayda inşa edilen Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı'nı (AIBD) 2 milyon 109 bin 611 yolcu kullandı.

İstanbul Havalimanı'nın isim sürecine ilişkin mecliste görüşme talebi verildi!

İstanbul Havalimanı'nın adının belirlenmesi ve yapım sürecindeki iş güvenliğine ilişkin iddialar için bir genel görüşme açılmasına ilişkin önerge verildi.

İstanbul Havalimanı'nın alan adı için 13 bin TL'lik teklif!

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Havalimanı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan isim internette söz konusu ada yatırım yapan girişimcileri de hareketlendirdi.

İstanbul Havalimanı: Havalimanından çok daha fazlası!

İstanbul Havalimanı dün resmen açıldı. 6 bin kişinin katıldığı görkemli açılış töreninde merakla beklenen isim açıklaması yapıldı. Havalimanının adı " İstanbul " olarak açıklandı. 

Yeni havalimanının tabelasındaki isim, internette 2002'de alınmış!

Girişindeki tabelada “İstanbul Havalimanı / İstanbul Airport” yazan İstanbul Yeni Havalimanı’nın alan adının “com.tr”si 2.5 ay, “com” uzantılısı ise 16 yıl önce alınmış. 

İstanbul Yeni Havalimanı isim barometresi!

Gazeteci Ahmet Hakan bugün köşesinde 29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın muhtemel isimlerine yer verdi...

3. Havalimanı uyanık girişimcilerin yeni hedefi oldu!

"Uyanık" girişimciler, resmi açılışı 29 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın sosyal medyada paylaşılan "isim tahminleri" ile ilgili alan adlarını (domain) topladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3. havalimanı isim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3. havalimanının ismi konusunda açıklama yaptı. Erdoğan, isim konusunda sabırlı olunması gerektiğini söyledi...

3. havalimanının adı ne olacak? İsim kampanyası başlatıldı!

3. havalimanı için sosyal medyada başlatılan #AdıAtatürkOlsun etiketine binlerce kişiden destek geldi... 

3. havalimanına verilecek isim meclis gündeminde!

İstanbul'da yapılmakta olan 3. havalimanına verilecek isim meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Ali Özcan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

3. havalimanının ismi 29 Ekim'de açıklanacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. havalimanının isim konusunda "İnşallah 29 Ekim'de hep beraber ismi öğreneceğiz, ondan önce herhangi bir isim telaffuz edilmesi ve ortaya konulması söz konusu değil." açıklamasında bulundu...

senegal havalimanı isim Haberi

senegal havalimanı isim

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Senegal'de, Türki firmaları tarafından inşaatı tamamlanan havalimanına ana muhalefet lideri ve eski Cumhurbaşkanı Abdulaye Wade'nin isminin verilmesi teklif edildi.

Ulusal basına göre, Cumhurbaşkanı Macky Sall, Wade'ye, başkent Dakar'da Türk firmalarının 8 ayda inşasını tamamladığı ve yıl sonunda açılması beklenen yeni havalimanına isminin verilmesini önerdi. Sall, 91 yaşındaki Wade'yi ikna etmek için eski Dışişleri Bakanı Madicke Niang'ı görevlendirdi.

Wade, Niang ile yaptığı görüşmede, teklife şu an için sıcak bakmadığını belirterek havalimanına daha önceden kararlaştırıldığı gibi Fransız Temsilciler Meclisinin ilk siyahi üyesi ve Dakar'ın eski Belediye Başkanı Blaise Diagne'nin isminin verilmesinin uygun olacağını dile getirdi.


Cumhurbaşkanı Sall'ın, muhalefet ile arasında barış köprüsünün kurulmasına vesile olacağını düşünerek Wade'nin isminin havalimanına verilmesi konusunda ısrarcı olduğu belirtildi.

Senegal’i üçüncü cumhurbaşkanı olarak...