16 / 05 / 2024

İstanbul Havalimanı'nın alan adı için 13 bin TL'lik teklif!

İstanbul Havalimanı'nın alan adı için 13 bin TL'lik teklif!

Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak olan İstanbul Havalimanı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan isim internette söz konusu ada yatırım yapan girişimcileri de hareketlendirdi.



 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, 2014'te temeli atılan ve ilk etabının 29 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan yeni havalimanına ilişkin uzun zamandan beridir yürütülen isim tartışmaları da son buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan havalimanın isminin 'İstanbul' olacağını açıkladı.

İsminin açıklanmasından sonra havalimanın girişine de 'İstanbul Havalimanı' ve 'İstabul Airport' yazılı yeni tabelalar da asıldı.

Havalimanının isminin açıklanmasıyla gözler girişimcilerin yeni yatırım alanlarından biri olan domainlere çevrildi.

İstanbul Havalimanı nın alan adı için 13 bin TL lik teklif!

Resmi bir teklif yok

Yeni havalimanını işletecek olan İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.'nin ismin açıklanmasından sonra internette hangi isim üzerinden hareket edeceği belli değil. 'istanbulhavalimanı.com' ve 'istanbulairport.com' alan adlarının sahipleri ise henüz kendileri ile bir görüşme olmadığını belirtiyor.

5 yıl önce 100 TL'ye aldı

istanbulhavalimanı.com'u 5 sene önce 100 TL'ye satın aldığını söyleyen internet girişimcisi Erol Tugaytimir, yeni havalimanın açıklanmasının ardından kendisine İGA tarafından teklif gelmediğini ancak farklı bireysel yatırımcılardan kendisine alan adını satması yönünde çok sayıda teklif geldiğini açıkladı. Tugaytimir, alan adını iyi bir teklif gelmesi halinde satabileceğini de de sözlerine ekledi.

İstanbul Havalimanı nın alan adı için 13 bin TL lik teklif!

13 bin TL'lik teklif

Kuruluş alanı, yolcu sayısı ve teknik detaylarıyla bir çok ilki bünyesinde barındırarak dünyanın en büyüğü olacak olan havalimanını uluslararası alanda ifade etmek için kullanılan İstanbul Airport'un internet alan adı olan 'istanbulairport.com'u 10 dolara (54 TL) satın aldığını dile getiren Yazılım Mühendisi Aslan Özçakır ise kendisine birinin rakamı 2 bin euro (yaklaşık 13 bin TL) olmak üzere çok sayıda teklif geldiğini söyledi.

Kiralamayı düşünüyor

17 sene önce gündemde böyle bir havalimanı yokken bu ismi satın aldığını dile getiren Özçakır, şimdilik bu alan adını satmayı düşünmediğini belki içerik üretebileceği bir siteye dönüştürebileceğini ya da talep olması durumunda kiralama formülü ile de verebileceğini belirtiyor.

8 isim öne çıkmıştı

İstanbul Havaalanı'nın ismine yönelik yapılan anketlerden İstanbul'un yanı sıra Abdülhamid, Atatürk, Medeniyet, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet, Hazarfen Çelebi ve Yavuz Sultan Selim isimleri ön plana çıkmıştı.

Büyük taşınma Aralık’ta

Tüm havayolu şirketlerinin tarifeli uçuşlarının taşınma tarihi 30-31 Aralık 2018 olarak belirlendi. Türk Hava Yolları, Atatürk Havalimanı kapatılana kadar ISL kodunu kullanacak olan yeni havalimanından Ankara, Antalya, İzmir, Kuzey Kıbrıs ve Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye uçuşlar yapacak. Bu uçuşlarda iç ya da dış hata bağlantılı uçmak isteyen kişiyere bilet satılmayacak. Diğer tüm uçuşlar ise Atatürk Havalimanı'ndan yapılmaya devam edecek.

200 milyon yolcu kapasitesi

3 pist, bir terminal binası, içerisinde alışveriş merkezi, kafe, restoran ve perakende satış noktalarını barındıran Airport City'den oluşan ilk fazının açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havalimanı'nın geri kalan üç fazının da tamamlanmasıyla birlikte yolcu kapasitesi 200 milyona kadar çıkacak.

3. Havalimanı uyanık girişimcilerin yeni hedefi oldu!

İstanbul Havalimanı resmen açıldı!

İstanbul Havalimanı'ndan ilk tarifeli sefer yapıldı!


Geri Dön