28 / 04 / 2024

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sel felaketinden etkilenen illerimizde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk. Vatandaşlarımızın normal hayat akışına dönebilmeleri için bu kaynakları kullanacağız." diye konuştu.



Zonguldak'ın Devrek ilçesinde, felaketin meydana geldiği mahallelerde incelemeler yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, selden zarar gören bazı iş yerlerini gezerek, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

Daha sonra Gökçebey ilçesine geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sel felaketin ardından yapılan çalışmalara ve son duruma ilişkin bilgi aldı, esnafla da sohbet etti.

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL lik kaynak oluşturduk!

Zonguldak Valiliğinde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gazetecilere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yoğun yağışların Zonguldak başta olmak üzere Bartın ve Düzce'de sel felaketine sebep olduğunu kaydetti.

Paylaşılan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş meydana gelen felaketten çok sayıda konut, araç ve iş yerinin etkilendiğini hatırlatarak, hükümet olarak bir taraftan benzer afetlerin bir daha yaşanmaması amacıyla gerekli tedbirleri alırken diğer taraftan da yaraların sarılması için tüm imkanlarını seferber edildiğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı ile koordineli biçimde yaraların bir an önce sarılması için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Göktaş, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, afetin ilk anından itibaren Kastamonu, Bartın, Giresun, Bolu, Düzce, Karabük, Kocaeli, Ordu, Samsun ve Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarıyla iletişime geçtik. İllerindeki ilk durumu öğrendik ve acil ihtiyaç için tespit yapmalarını istedik." dedi.


Geri Dön