27 / 04 / 2024

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatı için 30 milyon TL’lik ihale!

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatı için 30 milyon TL’lik ihale!

Gaziantep Şahinbey Belediyesi'nin Akkent Camii inşaatının tamamlanması için 30 milyon TL’lik ihale düzenlediği iddia edildi.



Gaziantep Şahinbey Belediyesi, ihmaller zinciri ile hafızalara kazınan Akkent Camii inşaatının tamamlanması için yaklaşık 30 milyon TL’lik ihale düzenledi.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, koronavirüs salgını sonucunda birçok belediye acil olmayan ihaleleri iptal etti. Şahinbey Belediyesi, mühendis Korkut Küçükcan’ın iskele çökmesi nedeniyle yaşamını yitirdiği caminin kaba inşaatı tamamlamak amacıyla 7 Nisan’da ihale gerçekleştirdi.

Üç şirketin ‘davet’ edildiği ihaleyi 29 milyon 831 bin TL teklifle “Abdurrahman Şirin İnşaat’'' kazandı. Şirkete kaba inşaatı tamamlanması için de 360 günlük süre verildi.

DOĞRU BULMUYORUM

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, “İkmal inşaatı İhalesinin çok acil bir işmiş gibi, Gaziantep’in tek sorunu orasıymış gibi ve özellikle de böyle bir dönemde yapılmasını doğru bulmuyorum” açıklamasında bulundu.

AKP’li Şahinbey Belediyesi, ikmal inşaatı öncesinde bir de ‘Akkent Camii’nin statik analizi ve mevcut durum analizi için ihale gerçekleştirdi. İhaleyi 250 bin TL'lik teklifte bulunan Yüksel Proje İnşaat kazandı.

İNŞAAT, MÜHENDİSLİK ÜRÜNÜ DEĞİL

TMMOB Makine Mühendisleri Odası (MMO) Gaziantep Şubesi iskelesi çöken cami inşaatında gerçekleştirdiği incelemelerin ardından hazırladığı raporda, şu ifadeler kullanıldı: “Camii İnşaatının 2012 yılında başlamasına rağmen statik projesi ve ruhsatının bulunmadığı tespit edilmiş ve inceleme sonucunda, ‘inşaatın bir mühendislik ürünü olmadığını’ ortaya görülmüştür.” 


Geri Dön