11 / 05 / 2024

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Sel felaketinden etkilenen illerimizde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması için 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk. Vatandaşlarımızın normal hayat akışına dönebilmeleri için bu kaynakları kullanacağız." diye konuştu.



Zonguldak'a 4,3 milyon, Düzce'ye 2 milyon liralık ödenek

"Sel felaketinden etkilenen şehirlerde acil ve temel ihtiyaçların karşılanması adına 50 milyon TL'lik kaynak oluşturduk. Vatandaşların normal hayat akışına dönebilmeleri için bu kaynakları kullanacağız." şeklinde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, halihazırda hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Selden etkilenen iller için 50 milyon TL lik kaynak oluşturduk!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ilk etapta, Zonguldak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na afetten etkilenen hanelerin acil ve temel ihtiyaçlarının karşılanması için 4,3 milyon liralık kaynağın aktarılması için talimat verdiğini kaydederek, şunları dile getirdi: "Bildiğiniz gibi Düzce'ye 2 milyon TL'lik kaynağı bu sabah itibarıyla aktardık. Söz konusu bu kaynaklardan hane başına azami 5 bin TL tutarında yardım yapılacak. Hemen ardında hasar tespit raporları netleştikten sonra eşyaları zarar gören hanelere de gerekli desteği sağlayacağız. Ayrıca önümüzdeki 1 senelik süre içerisinde ev onarımı desteği yardımı yaparak zarar gören konutları tekrar yaşanabilir hale getirilmesi için çalışacağız."

Bakanlığın görev alanları arasında yer alan Ayni Bağış Depo Yönetimi ve Dağıtımı Çalışma Grubu'nun da faaliyetlerine ivedi biçimde başladığına işaret eden Göktaş, afetin ilk anından itibaren ASYA ekipleri ve SYDV personeli tarafından ihtiyaç sahibi hanelere gıda, su gibi temel ihtiyaçların ulaştırıldığını söyledi.

Belediyeden büyük fırsat: 27 arsa satacak! Kaçırmayın!

Ticaret Bakanı Bolat: ‘Suudi Arabistan’la bir an önce müzakerelere başlayalım’

Benzin, motorin, LPG alacaklar dikkat! Yeni fiyatlar tek tek açıklandı! Zam geldi mi? 


Geri Dön