04 / 05 / 2024

Senegal Stadyumu açılış töreni

Senegal Stadyumu açılış töreni

Senegal'de Türk şirketinin hayata geçirdiği 50 bin kişilik Senegal Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Senegal Stadı açıldı!

Senegal'de Türk şirketinin hayata geçirdiği 50 bin kişilik Senegal Stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açıldı.

Hatay Stadı yarın açılıyor!

Hatay'ın merakla beklenen yeni stadyumu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun katılımıyla yarın açılıyor.

Adana Stadyumu açıldı!

78 bin metrekare açık, 60 bin metrekare kapalı alana sahip olan Adana Stadyumu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Göztepe Gürsel Aksel Stadı açılıyor!

İzmir Göztepe'de yeni yapılan Gürel Aksel Stadyumu 26 Ocak'ta açılıyor. Federasyonun yaptığı değişiklikle Göztepe Gürel Aksel Stadyumuna sevindirici bir haber geldi. Federasyonun ayakta maç izlemeye izin vermesiyle stadın kapasitesi 25 binden 30 bine yükseliyor.

Şehitkamil Beykent Stadyumu açıldı!

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beykent Stadyumu görkemli bir açılış töreniyle halkın hizmetine açıldı. 

Dakar Tren Garı bu ay açılıyor!

Senegal’de toplamda 21 farklı noktada hayata geçirilecek olan tip tren garı projelerinin ilki niteliğindeki Dakar Tren Garı bu ay içinde açılış yapacak. Tren garının danışmanlığını Iglo Architects üstlenmişti. 

Bodrum Şehir Stadyumu açıldı!

Bodrum Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bodrum Şehir Stadyumu’nun açılışı gerçekleştirildi.

Yeni Sakarya Stadyumu bugün açılıyor!

Sakaryaspor yeni stadına kavuşuyor. Yeni Sakarya Stadyumu bugün açılıyor.

Yeni Malatya Stadyumu bugün açılıyor!

Merkez Battalgazi ilçesinde 136 bin 585 metrekarelik arazi üzerine inşa edilen Yeni Malatya Stadyumu'nun yapımı tamamlandı. 25 bin seyirci kapasiteli stat bugün açılıyor.

Vadistanbul Havaray hattı açılıyor!

Sarıyer Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arasında hayata geçirilen Havaray hattı açılış için gün sayıyor.

Yozgat Sorgun Stadyumu açılışa hazır!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, Yozgat'ta temeli atılan Sorgun Stadyumu'nun inşaatı bitti. 5 bin seyirci kapasiteli stat açılışa hazır hale getirildi.

Malatya Stadyumu açıldı!

Malatya Büyükşehir Belediye Binası yanında bulunan miting alanında Malatya Stadyumu ve Yapımı Tamamlanan Diğer Tesislerin toplu açılış töreni gerçekleşti.

Yılın Stadyumu Ödülü'ne 3 yeni stat aday!

2016'nın en iyi stadyumu seçilecek. ‘Yılın Stadyumu’ ödülüne Sivas Arena, Yeni Eskişehir Stadyumu ve Irak’ta inşa edilen Kerbela Stadyumu aday.

Senegal Stadyumu açılış töreni Haberi

Senegal Stadyumu açılış töreni

Senegal'de Türk şirketinin hayata geçirdiği 50 bin kişilik Senegal Stadyumu resmen açıldı. Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, Başkent Dakar'a yaklaşık olarak 30 kilometre mesafede bulunan Diamniadio bölgesinde yükselen Senegal Stadyumu'nun girişinde vatandaşları selamlayan Erdoğan, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall ve eşi Mariama Faye Sall ile bir süre sohbet etti.

Senegal Stadyumu'nun açılış törenine, Liberya Devlet Başkanı George Weah, Ruanda Devlet Başkanı Paul Kagame, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow da katılım sağladı.

Törende önemli açıklamalar yapan FIFA Başkanı Gianni Infantino, Senegal Stadı'nı hayata geçiren firma yetkililerine Türkçe olarak teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diğer konuk devlet başkanları açılışı gerçekleştirmek için stat zeminine davet edildi. Senegal Stadyumu'nda sahaya çıkarken bazı futbolcularla sohbet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,...