29 / 04 / 2024

senelik izin

senelik izin

Yıllık izinlerle ilgili oldukça dikkat çeken bir karar aldı! Çalışan milyonlarca kişiyi sevindirecek güzel haber geldi. Yargıtay emsal kararıyla beraber mazeret izninin yıllık izinlerden düşülemeyeceğini hükmetti.

Elazığ'da izin belgesi için başvurular başladı!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla yeni bir düzenlemeyi geçtiğimiz günlerde hayata geçirmişti. Elazığ'da izin belgesi için başvurular başladı.

Türk Akımı'na ilk izin verildi!

Türkiye, Türk Akımının deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdi. Açıklama projenin ortaklarından Rus enerji devi Gazprom'dan geldi.

Türk Akımı'nın deniz altından ilerleyecek kesimine izin verildi!

Türkiye, Türk Akımının deniz altından ilerleyecek kesimine ilişkin mühendislik çalışmalarının yürütülmesine izin verdi. Açıklama projenin ortaklarından Rus enerji devi Gazprom'dan geldi.

Elazığ'da yapı izin belgesi sorunu çözülüyor!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi.

Elazığ'da yapı izin belgesi olmayanlar için fırsat!

Elazığ Belediyesi, yıllardır yapı kullanma izin belgesi alamadıkları için mağduriyet yaşayan vatandaşların sorunlarının çözümü amacıyla milat niteliğinde yepyeni bir düzenlemeyi hayata geçirdi

Park Dedeman Levent'in yapı kullanım izin belgesi alındı!

Halk GYO'nun Büyükdere Caddesi üzerindeki konumuyla, portföyündeki en önemli varlıklarından biri olan Park Dedeman Levent otel projesinin inşa süreci tamamlandı ve yapı kullanım izin belgesi alındı.

Marmaraereğlisi Kamaradere'deki bina yüksekliğine izin!

Marmaraereğlisi'nin Kamaradere Mahallesinde bulunan sahilde, emsal alanına, bina yüksekliğine, çekme mesafesine ve 3621 sayılı kıyı kanuna aykırı binaların inşasına Marmara Ereğlisi Belediyesi tarafından izin verildi.

Arsaya konteyner koymak için izin alınır mı?

Arsa sahipleri, arsalarında bir müteahhit ile anlaşarak yapı inşa edebildiği gibi, geçici müteahhitlik belgesi ile kendisi de inşaat yapabiliyor. Peki, arsaya konteyner koymak için izin alınır mı? Konteyner nasıl koyulur?

Konteyner için belediyeden izin alınır mı?

Sağladığı bir çok avantajlar sebebiyle en çok tercih edilen hazır yapılar arasında yer alan konteyner binalar, arsa sahipleri tarafından kullanılıyor. Peki, konteyner için belediyeden izin alınır mı?

Mustafa Serdar Ataseven: Rüzgâr yatırımında izin süreçleri sadeleşmeli!

TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye’nin rüzgar enerjisi yatırımlarında 2023 hedeflerine ulaşabilmek için izin süreçlerini sadeleştirilmesi gerektiğini söyledi

Ayşenur İslam: TOKİ'nin 1+1 konut üretmesine izin vermiyoruz!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye’de çekirdek aileye doğru bir yöneliş olduğuna değinerek, “Aile bütünlüğünü korumak için TOKİ’nin yaptırdığı sosyal konutlarda artık 1+1 dairelere izin vermiyoruz” dedi.

TOKİ Adıyaman'da yapı kullanma izin belgelerini verdi!

Adıyaman’da, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Musalla Mahallesi’nde inşa edilen konutların, yapı kullanma izin belgeleri konut sahiplerine teslim edildi. Belgelerini alan vatandaşlar mutluluklarını dile getirdi.

İzmit Belediyesi'nden imara aykırı yapılara izin yok!

İzmit Belediyesi, imara aykırı yapılara izin vermiyor. İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri Yenişehir Mahallesi’nde ruhsatsız olarak yapılan ilave bir yapıyı yıktılar..

senelik izin Haberi

senelik izin

Bu durumun iş kanununa aykırı olduğu açıklandı.. Yargıtay’ın açıklamasında gerekçe olarak, “İşçinin yıllık izinlerini kullandığını veya kullandırılmayan izin ücretlerinin ödendiğini işveren yazılı delil ile ispat etmek zorundadır" ifadelerine yer verildi.


İş Mahkemesi'ne başvuru yapan işçi, sözleşmesinin işveren tarafından haksız feshedildiğini söyledi. Davacı işçi, fazla çalışma yapmasına, genel tatil ve hafta tatili günlerinde çalışmasına rağmen bu çalışmaların karşılığının ödenmediğini öne sürdü. Davacının yıllık izinlerini kullanmadığını ve kullanılmayan izin ücretlerinin ödenmediğini öne sürerek, kıdem ve ihbar tazminatı ile fazla çalışma ücreti, izin ücreti, iki aylık iş arama izin ücreti, hafta tatili ücreti, ulusal bayram ve genel tatil ücreti, ücret alacaklarını istedi. Davalı işveren, iş akdinin davacının devamsızlık yapması sebebiyle işveren tarafından haklı olarak feshedildiğini, talep edilen alacakların zamanaşımına uğradığını, davacının tüm...