04 / 07 / 2024

senetle ev almak istiyorum

senetle ev almak istiyorum

Konut kredisi faizlerinin yüksek olması sebebiyle ev sahibi olmak isteyenler artık senetle ödeme seçeneğini tercih ediyor. Peki senetle ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Ev almak isteyenler için çok önemli uyarı: Konut almadan önce bodrum katını gezin!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ev almak isteyenlere çok önemli uyarılar yaparak, "Konut almadan önce bodrumu gezin" dedi.

İstanbul'da ortalama konut fiyatı 5,5 milyon TL'nin üzerine çıktı! Ev almak hayal mi oldu?

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre konut fiyatları geçtiğimiz bir yılda yüzde 48,4 arttı. İstanbul’da ortalama konut fiyatları 5.5 milyon TL’nin üzerine çıktı. Ev almak artık hayal mi oldu?

Buradan ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor! Aman dikkat, son tarih 27 Temmuz!

Toskana'da ev almak isteyenlere 1 milyon TL hibe ediliyor. Son tarihin 27 Temmuz 2024 olarak açıklandığı destek için bazı şartların sağlanması gerekiyor. 

Ev almak mı daha mantıklı, fon almak mı? 20 yılın en iyi getirili fonu bir evin değerini geçiyor! 

'Fon almak mı mantıklı, ev almak mı daha mantıklı?' sorusunun yanıtı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Peki nasıl hesaplanmalı? Nelere dikkat edilmeli? İşte o rakamlar... 

'Konutta yeni vergi düzenlemesi' kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur!

Finansal danışman Hüseyin Kantürk, X sosyal medya hesabından konutta yeni vergi düzenlemesine değindi ve "Kiraları yükseltir, yeni ev almak isteyenlerin kabusu olur" dedi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı? İşte şaşırtan o hesap! 

Yeni ev alacaklar ve yatırım yapacaklar, konuta şu an yatırım yapmanın mantıklı olup olmadığını araştırıyor. Peki faize para koymak mı, ev almak mı daha karlı?

Konut fiyatları reel olarak düşüyor, şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Açıklana resmi rakamlara göre, konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki şimdi ev almak mantıklı mı? İşte konut fiyatları ile ilgili detaylar...  

Kredi ile ev almak isteyenler dikkat! Kredi kullanmak yerine bunu yapabilirsiniz

Birçok kişi artan kredi faizleri nedeniyle ev sahibi olma hayalini ertelemek zorunda kalıyor. Kredi ile ev alanlar içinse yüksek geri ödemeler söz konusu. Gayrimenkul danışmanı Arif Güdül, kredi almak yerine yeni bir alternatif sundu.

Konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi bir dönem mi?

Konut satışları ülke genelinde düşüşe geçti. Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre binde bir oranında geriledi. Peki konut sektörü nereye gidiyor? Ev almak için iyi dönem mi?

Ev almak isteyenler dikkat! 600 bin TL'nin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka son dakika faiz oranları!

Ev almak isteyenlerin yakından takip ettiği konut kredisi faiz oranları banka banka güncellendi. İşte son dakika Nisan 2024 konut kredisi faizleri...

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Konutta fiyatlar dolar bazlı düşüyor! Şimdi ev almak için doğru zaman mı?

'Şimdi ev almak için doğru zaman mı? Konut fiyatları düşüyor mu?' sorularının yanıtları sık sık araştırılıyor. Borsa ve Eurobond Yatırımcısı 32,8 bin takipçili Zengin Muallim isimli kullanıcı, konut fiyatlarını değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

senetle ev almak istiyorum Haberi

senetle ev almak istiyorum


Konut kredisi faizlerinin yüksek olması sebebiyle ev sahibi olmak isteyenler artık senetle ödeme seçeneğini tercih ediyor.



Konut projelerinden ev sahibi olanların ödeme seçeneklerini aylık olarak paylaşan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi 2016'ya göre Temmuz ayı itibari ve Kasım ayı sonuna göre 5 aylık veriler, senet kullanarak ev sahibi olanların üç katı rakama ulaştığını gösterdi. Senet kullananları yüzde 24'lük oranla peşinatla ve yüzde 15 ile banka konut kredisi ile konut sahibi olanlar takip ediyor. Rakamların da gösterdiği gibi inşaat şirketleri artık banka kredisi yerine senetle konut satışı yapmaya başladı. Ev sahibi olmak isteyenlere uzun vadeli senetler sunan inşaat firmaları, bu şekilde satışları gerçekleştiriyor. Ancak senetle konut alırken ev sahibi olmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekiyor. 


İşte senetle konut sahibi olurken dikkat edilmesi gerekenler... 


-...