02 / 05 / 2024

şengen vize 2022

şengen vize 2022

Türkiye’de yatırım karşılığı vatandaşlığın kapsamının genişletilmesi sonucunda vatandaşların Schengen vizesi başvurularının tehlikeye düşebileceği belirtiliyor. 

Hem SUV olsun hem fiyat uygun olsun diyorsanız Dacia Duster. Peki fiyatları ne kadar. İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi

Türkiye’de dövize bağlı olarak otomobil fiyatları artınca vatandaşlar donanımı yüksek ama fiyat olarak uygun araçlara yöneldi. Dacia Duster da en çok tercih edilenlerden biri oldu. İşte Dacia Duster’ın 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak?

Milyonlarca çalışan 2022 asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından her yıl belirlenen asgari ücret tutarının, 2022 yılında yapılacak artış oranı için görüşmeler başlıyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı 2022'nin sonunda açılıyor!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Emlak vergisi 2022’de ne olacak?

Gayrimenkul sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinin 2022'de ne olacağı şimdiden merak konusu oldu. Emlak vergisinin 2022 yılında en az yüzde 20 artacağı tahmin ediliyor. 

İstanbul Finans Merkezi 2022'nin ortasında açılacak!

İFM'nin 2022'nin ortasında faaliyete alınması hedefleniyor. Peki İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir konuma yükseltecek olan projede neler var? İşte tüm ayrıntılarıyla İstanbul Finans Merkezi...

Velux Ankara’da teslimler 2022'de!

Ocak 2021’de temelleri atılan başkentin prestijli karma projesi Velux Ankara’da konut teslimlerinin 2022'de yapılması planlanıyor. 11 blok halinde inşa edilen projede 1000 konut yer alıyor.

Emekli ve memur 2022 maaşları ne kadar olacak?

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği 2022 zam oranları netleşmeye başlıyor. Memur ve emekliler maaşlarını her yıl Ocak ve Temmuz aylarında enflasyon oranlarına göre alıyor.

2022 asgari ücret 3.500 lira olur mu?

Milyonlarca vatandaş 2022 asgari ücret zammını merakla bekliyor. 2022 asgari ücret ne kadar olur? sorusunun cevabı çalışanlar tarafından araştırılıyor...

Uluslararası Sıfır Enerji Binalar Zirvesi ZeroBuild Summit 23 Mart 2022'de! 

Sıfır enerji binalara dönüşümü desteklemek için bu yıl ikincisi düzenlenen ZeroBuild Türkiye’21 Sıfır Enerji Binalar Forumu 22-26 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Sektör paydaşları 23-26 Mart 2022’de ZeroBuild Summit etkinliğinde bir araya gelecek.

Swissotel Residences Çeşme'de teslimler 2022'de!

Swissotel Residences Çeşme'de konut teslimlerinin 2022'de yapılması planlanıyor. Projede yer alan dairelerin fiyatları 563 bin Euro ile 10 milyon Euro arasında değişiyor.

2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte tahminler!

Asgari ücret bir çalışanın alabileceği en düşük maaşı olarak biliniyor. İş yeri sahipleri bu tutarın altındaki para ile işçi çalıştıramıyor. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücretin 2022 yılında ne kadar olacağı merak ediliyor.

2022'de AVM açılışları hızlanacak!

Türkiye’de senelik 160 milyar Türk Lirası'na yakın satış gerçekleştirilen ve 2 milyarı aşkın ziyaretçi ağırlayan AVM’lerde toparlanma hızlı oldu. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, 2022'de 4-5 yeni AVM'nin daha açılacağını belirtti.

şengen vize 2022 Haberi

şengen vize 2022

Avrupa Birliği (AB), “altın pasaport” şeklinde bilinen yabancılara yatırım karşılığı vatandaşlık uygulamasıyla mücadele ediyor. Türkiye'de ise tam tersine yabancıya vatandaşlık kapsamını genişletiyor. Türkiye'nin bu politikasının vatandaşların Schengen başvurularını tehlikeye sokabileceğine dikkat çekiliyor. 

Yaklaşık bir ay önce açıklanan Türk vatandaşlığına başvuru için satın alınması gereken gayrimenkul tutarının 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarılmasına ilişkin yönetmelik de geçtiğimiz gün Resmi gazete yayımlandı ve yönetmelikle istisnai vatandaşlığı başvuru yapılması için bireysel emeklilik sistemine (BES) katılım olanağı da hayata geçirildi. 

Türkiye’nin yatırım karşılığı vatandaşlığın kapsamının genişletilmesi, Avrupa’daki benzer uygulamaların yeniden gündeme gelmesini sağladı. Bu kapsamda Avrupa Birliği, “altın pasaport” şeklinde bilinen yatırım karşılığı vatandaşlık uygulamasının üye ülkelerde yasaklanması amacıyla çalışıyor. 

Peki esnetilen vatandaşlık şartları Schengen vizesini etkiler mi? İşte ayrıntılar...

Avrupa Birliği içinde Malta, GKRY...