04 / 05 / 2024

seramik sektörü 2015

seramik sektörü 2015

Seranit Grup Başkanı Hamdi Altunalan uyarıyor: "İran'ın kapasitesi 200 milyon metrekareyi geçti. Tüm komşu ülkeler sektöre giriyor. İtalyan rakipler Amerika sayesinde ayağa kalkıyor. Kaliteyi ıskalayan ayakta kalamayacak"

ÇİB Başkan Yardımcısı Dalbeler: Çelik sektörü karanlığa doğru ilerliyor!

Türk sanayicileri, enerji maliyetlerindeki yükselişlerin çimento, çelik, alüminyum ve seramik sektörü üzerindeki etkilerini yorumladı.

Çimento sektöründen yeni ekonomik programına onay!

Çimento, Cam ve Seramik İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, yeni ekonomik programın, son 2 ayda üst üste atılan hayati adımlardan bir yenisi olarak gördüklerini ve çimento, cam, seramik sektörü olarak reform paketini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Handan Derya Ercan: Seramik sektörü teşviki hak ediyor!

Kaleseramik Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, Yeşilköy CNR EXPO'da başlayan UNICERA İstanbul Seramik, Banyo, Mutfak Fuarı'nda Türkiye'nin seramik sektöründeki yerini anlattı.

Gayrimenkul sektörü 2017'ye nasıl bakıyor?

Bu yıl tarihi bir sınavdan geçen inşaat sektörü, 2015'in satış rakamlarını yakalamayı başardı. 2017'de gayrimenkul sektörünü neler beklediğini yorumlayan sektörün önde gelenleri 2017 yılına umutla bakıyor

İnşaattaki büyüme seramik sektörünü etkilemiyor!

Hitit Seramik, seramik zemin kaplamaları sektörüne ilişkin değerlendirmeler de bulundu. Firma, "İnşaat sektöründeki sayısal büyüme, aynı oranda seramik zemin kaplaması kullanımını artırmamaktadır'' dedi.

Seramik sektörünün 2023 hedefi 3,5 milyar dolar!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği (ÇCSİB) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Kayan, "Türk seramik sektörü olarak 2023 yılı ihracat hedefimizi 3,5 milyar dolar olarak belirledik" dedi.

GYODER Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu yayınladı!

GYODER Gösterge "Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2015 4. Çeyrek Raporu ve Yıl Değerlendirmesi" ni yayınladı. Raporda 2015 yılı değerlendirmesine ve 2016 yılı öngörülerine de yer verildi.

Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu açıklandı!

YEM tarafından hazırlanan "Türk Yapı Sektörü 2015 Raporu"na göre dünya genelinde inşaat harcamaları 2015 yılında nominal olarak değer bazında yüzde 4 büyüdü ve 9,72 trilyon dolara ulaştı.

Türkiye seramik sektöründe dünyanın en büyükleri arasında!

Bu yıl 28. kez düzenlenen Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı - UNICERA öncesi bir basın toplantısı düzenleyen Türkiye Seramik Federasyonu (TSF), seramik sektöründe Dünya sıralamasında Türkiye’nin konumunu açıkladı.

Seramik sektörü bu yıl yüzde 7 oranında büyüyecek!

Türkiye Seramik Federasyonu (TSF) Başkanı Ahmet Tahsin Yamaner, 8. Uluslararası Seramik Banyo Mutfak Fuarı UNICERA öncesi düzenlenen basın toplantısında, seramik sektörü için bu yıl büyüme tahminlerinin yüzde 7 olduğunu söyledi.

Ekonomistler Türk yapı sektörünü 25 Şubat'ta değerlendirecek!

25 Şubat 2016 Perşembe günü “Ekonomistler Türk Yapı Sektörünü Değerlendiriyor / Türk Yapı Sektörü 2015 Analizleri ve 2016 Öngörüleri” konulu düzenlenecek etkinlikte Ekonomist ler raporu 2016 yılının öngörüleriyle birlikte değerlendirecekler.

Beyşehir 2015'de inşaat sektörünün parlayan ilçesi oldu!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir’in geride kalan 2015 yılında da inşaat sektörünün gözde bir ilçesi olduğunu söyledi.

İnşaat sektörü 2015'i rekorla kapattı!

İki seçim süreci atlatan inşaat sektörü, 'bekle gör' döneminin ardından 2015'i de rekorla kapattı. 1.2 milyonluk satışa imza atan sektör bu yıl gaza basacak.

seramik sektörü 2015 Haberi

seramik sektörü 2015

Seramik sektörü, bir yandan kur bir yandan da sektöre giren komşu ülkelerin yarattığı baskı altında. Bu zorlaşan rekabette kaliteyi ıskalayanın ayakta kalması çok zor. Bu, Seranit Grup Başkanı Hamdi Altunalan'ın tespiti. Altunalan, seramik sektöründe ortalama ihracat rakamının 5 dolar olduğunu, kendilerinin ise ortalama 17 dolardan ihracat yaptıklarını belirterek, "Artık kalitenin bedelini ödüyor insanlar. Bizim malımızı alanlar aptal mı? Ortalamayı da biz yükseltiyoruz. Kaliteyi ıskalayanların ayakta durması artık çok zor" diyor. Avrupa'ya belirli teknik özellikleri tutturamadan ihracat yapmanın çok zor olduğunu anlatan Altunalan, "Alt segmente çok satayım, ucuza satayım derseniz ancak Çin fiyatıyla ihracat yapabilirsiniz. Fiyat rekabetinden çıkamayanlar amortisman ayıramadığı için tesisine yatırım yapamıyor. Tesisler çok eskidi" saptaması yapıyor. 


Altunalan'ın önemli bir uyarısı da seramik sektöründe bize çok yakın coğrafyalardan rekabeti...