05 / 05 / 2024

serbest bölge emlak vergisi muafiyeti

serbest bölge emlak vergisi muafiyeti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın emlak vergisi muafiyet uygulamaları hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. açıldı!

Altınsoy İnşaat Taahhüt Proje Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Endüstri Ve Tic.Serbest Bölge Şb. bugün Tuzla'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Turgut Altınsoy ve Ertuğrul Altınsoy ortaklığında açıldı.

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Ndk Metal Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Endüstri Ve Ticaret Serbest Bölge Şubesi bugün Tuzla'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Melih Cevdet Yıldırım tarafından açıldı.

Evora İstanbul 2. Bölge 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Evora İstanbul 2. Bölge projesi kapsamında 1 adet bağımsız bölüm ile ilgili olarak hazırlatılan 2019 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı...

Antalya Serbest Bölge Kavşağı açıldı! 

Batı Antalya yönüne gidecek misafirlerle Batı Antalya ilçelerinden gelen araçların şehir merkezine giriş yaptığı en önemli geçiş güzergahı olan Serbest Bölge Kavşağı, trafiğe açıldı.

Boen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi açıldı!

Boen İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi bugün Çatalca'da 4 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Menderes Türel, Antalya Serbest Bölge ek alanını inceledi!

Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serbest Bölge alanına dahil edilen Toprak Mahsulleri Ofisi alanında bazı incelemeler yaptı.

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi ,Kozmik Güneş Ener

Kozmik Güneş Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Trakya Serbest Bölge Şubesi 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Karaman'da serbest bölge için arsa devir teslimi yapıldı!

Karaman’da serbest bölge için başlatılan çalışmalar kapsamında hazineye ait olan arsa, belediyeye devredildi.

7 İklim 7 Bölge Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Yarışması sonuçlandı!

TOKİ ve iştirak şirketi Emlak Konut GYO tarafından düzenlenen 7 İklim 7 Bölge Mahalle Ulusal Mimari Kentsel Tasarım Fikir Yarışması sonuçlandı.

Emlak İstasyonu, İstanbul Anadolu bölge müdürlüğü açıldı!

Emlak İstasyonu, İstanbul Anadolu bölge müdürlüğünü açıldı. Emlak İstasyonu avantajlı franchising koşulları ile yatırım fırsatı sunuyor.

Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri yakında satışta!

Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri yakında satışa çıkacak. Emlak Konut, Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri için ön talep toplamaya devam ediyor...

Emlak Konut Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri projesi nerede?

Ön taleplerin devam ettiği Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri projesi dükkan ve ofislerden meydana geliyor. Peki Emlak Konut Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri projesi nerede?

Emlak Konut Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri iletişim!

Emlak Konut GYO, Kayabaşı Bölge Parkı Ticarileri projesinde yer alan dükkan ve ofisler için ön talep toplamaya başladı...

serbest bölge emlak vergisi muafiyeti Haberi

serbest bölge emlak vergisi muafiyeti


CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, mecliste Serbest bölgelerde uygulanan emlak vergisi muafiyet sorununa istinaden düzenleme yapılıp yapılmayacağını sordu.


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Çam'ın sorusunu şu şekilde yanıtladı:  "Çam'ın sormuş olduğu İzmir ESBAŞ Serbest Bölgesi, Türkiye'de bizim şu anda en başarılı olan serbest bölgelerimizden bir tanesidir; yaklaşık olarak 20 binin üzerinde çalışanının olduğu ve tek başına 8 milyar doların üzerinde cirosu olan bir serbest bölgemizdir. 


Emlak vergisi ve diğer vergilerle ilgili muafiyetlerde bir şey ya vardır ya yoktur. Bir serbest bölgede siz oradaki tüm faaliyetleri gelir vergisi ve kurumlar vergisinden muaf tuttuysanız eğer diğer vergilerle ilgili de bu çalışma yapılmalı. Yani, emlak vergisi gibi tamamen o şeydeki vergi muafiyetlerine de yerel yönetimler de o konuda katkı vermelidir çünkü emlak vergisi biliyorsunuz...