11 / 05 / 2024

serbest fon döviz düzenlemesi

serbest fon döviz düzenlemesi

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, serbest fonların portföylerine döviz cinsinden yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları sadece ilk ihraç aşamasında satın alınarak dahil edilebilecek.

Serbest piyasada döviz fiyatları! Euro bugün ne kadar oldu? 10 Ağustos Perşembe euro/TL kuru kaç lira?

Serbest piyasada döviz kurları yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Dövize yatırım yapanlar güncel dolar ve euro kurunu araştırıyor. Dolar/TL kuru 27,085 lirdan satılırrken euro buıgün kaç TL? Euro bugün ne kadar oldu? 10 Ağustos Perşembe euro/TL kuru kaç lira?

Dolar, euro ve sterlinde dikkat çeken hareket! Anlık döviz fiyatlarında son durum ne?

Dolar, euro ve sterlin fiyatları vatandaşlar ve yatırımcılar tarafından 9 Ağustos Çarşamba günü de anlık sorgulanıyor. Peki, 9 Ağustos 2023 Çarşamba günü döviz kurları ne durumda? İşte Kapalıçarşı ve serbest piyasada dolar, euro ve sterlin fiyatları...

Dolar, euro ve sterlinde hafta sonu hareketliliği! İşte son dakika döviz fiyatları...

​​​​​​​Dolar, euro ve sterlin gibi küresel para birimleriyle ilgilenen yatırımcılar ve vatandaşlar, hafta sonu da arama motorlarında döviz fiyatları araştırmaya devam ediyor. Peki haftanın son günü dolar, euro ve sterlin serbest piyasada ve Kapalıçarşı’da ne kadar oldu? İşte 30 Temmuz 2023 Pazar döv

Dolar zirveninde zirvesine fırladı! 23 Haziran 2023 güncel döviz kurları: 1 dolar ne kadar? Euro ve sterlinde son durum!

TCMB'nin faiz kararı ve Hazine Bakanı'nın serbest kambiyo rejimi açıklamalarıyla dolar/TL yeni bir rekor kırdı. Peki, dolar kaç TL, euro ve sterlin ne kadar? 23 Haziran 2023 Cuma güncel döviz kurları...

Kurdaki hareketlilik serbest piyasaya dönüşün habercisi!

Döviz piyasasındaki hareketliliği yorumlayan döviz işlemcileri, bu hareketleri kamunun yön belirleyici olduğu bir yapıdan daha serbest piyasaya geçiş adımlarının güçlü bir sinyali olarak değerlendiriyor.

Rus döviz piyasası dolara veda ediyor!

Rus döviz piyasasında piyasasında "dost ülke" para birimlerinin payı Ekim'de bir önceki aya göre yüzde 27'den yüzde 31'e yükselirken, doların payı yüzde 46'dan yüzde 42'ye geriledi.

Döviz piyasasını hareketlendirecek düzenleme yarın yürürlüğe girecek

BDDK'nın şirketlere TL kredi kullandırma şartlarıyla ilgili 21 Ekim'de getirdiği ek tedbirler yarın yürürlüğe girecek. Bankacılar döviz bulunduran şirket hesaplarından KKM'ye yönelme bekliyor.

Merkez Bankası’dan döviz saati için kritik uyarı

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bankalardan döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesine ilgili mayıs ayında yaptığı sözlü yönlendirmeyi bugün yazılı uyarıya da dönüştürdü.

Merkez  Bankası'ndan bankalara döviz saati uyarısı

Merkez Bankası bankalara yeni bir yazı daha yollayarak yurt içi bankaları özellikle geç saatlerde yurt dışı bankalarla döviz alım satım işlemi yapılmaması gerektiği konusunda uyardı.

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...

'Enflasyon ve döviz kuru fırlayacak, görülmemiş bir kriz patlayacak KKM'ler iptal edilecek'

Merkez Bankası faizi indirdi ve dövizde büyük bir hareket görülmedi. Piyasa oyuncuları Merkez Bankası'nın arka kapıdan döviz satarak kuru tuttuğunu söylüyor. Peki iktidarın bir döviz planı var mı? Seçime kadar neler olacak? Seçimlerden sonra enflasyon, döviz ve faiz üçgeninde neler yaşanacak?

Altın fiyatını ve döviz kurlarını zıplatacak! Günler kaldı

Merkez Bankası'nın faiz kararının açıklanmasına günler kaldı. Merkez'in alacağı karar altın ve döviz kurunu yakından etkileyecek. Eylül ayında yapılan toplantıda, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesi ve yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirilmesi gündemde.

Selçuk Geçer'in dolar tahminin duyan döviz bürolarına koştu!

Dolar kahini Selçuk Geçer'in döviz kurlarıyla ilgili yaptığı değerlendirmeleri duyan yatırımcılar soluğu döviz bürosunda aldı.

serbest fon döviz düzenlemesi Haberi

serbest fon döviz düzenlemesi

Serbest fonların portföylerine Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yerli ihraççılar tarafından döviz cinsinden yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları sadece ilk ihraç aşamasında satın alınarak dahil edilebilecek.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, bu araçlar yurt dışındaki ikincil piyasalarda yapılan alım işlemleri ile fon portföylerine dahil edilemeyecek.

Dünya'nın haberine göre, açıklamada şu bilgiler verildi: "Serbest (Döviz) fonların portföylerine dahil edilen Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yerli ihraççılar tarafından döviz cinsinden yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikalarının toplamı fon toplam değerinin yüzde 30’unu aşamaz. Söz konusu fonlar tarafından bu varlıklardan yeni alım yapılmamak şartıyla 30.04.2023 tarihine kadar anılan portföy sınırlamasına uyum sağlanması gereklidir. Serbest (Döviz) fonların portföylerine dahil edilen Hazine ve Maliye...