30 / 04 / 2024

Merkez  Bankası'ndan bankalara döviz saati uyarısı

Merkez  Bankası'ndan bankalara döviz saati uyarısı

Merkez Bankası bankalara yeni bir yazı daha yollayarak yurt içi bankaları özellikle geç saatlerde yurt dışı bankalarla döviz alım satım işlemi yapılmaması gerektiği konusunda uyardı.



Merkez Bankası (TCMB) bankalara daha önce sözlü olarak döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekme uyarısını yazılı olarak yineledi. TCMB’den bankalara iletilen ve Reuters ajansı tarafından haberleştirilen 28 Ekim 2022 tarihli yazıda; son dönemde yurtiçi bankaların özellikle geç saatlerde yurtdışı yerleşik bankalar ile döviz alım satım işlemi gerçekleştirdiği belirtilerek bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi istendi. Uyarıda MB'nın politikalarının etkinliği ve finansal sistemin sağlıklı işleyişi açısından önemli olduğu belirtilerek bankaların gerekli tedbirleri almalarının beklendiğini ifade edildi. Uyarı yazısında ayrıca bu konuda gerekli adımların yurt içi bankalar tarafından alınmaması halinde TCMB tarafından tedbir alınacağı da ifade edildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön