28 / 04 / 2024

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...



Merkez Bankası (TCMB) bankalardan döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi ile ilgili olarak Mayıs'ta yaptığı sözlü yönlendirmeyi bugün yazılı uyarı şeklinde yineledi. 

TCMB’den bankalara iletilen ve Reuters tarafından görülen bugün tarihli yazıda, “Son dönemde yurtiçi bankalarımızın özellikle geç saatlerde yurtdışı yerleşik bankalar ile döviz alım satım işlemi gerçekleştirdiği görülmüştür" ifadeleri kullanıldı.

TCMB den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

Açıklamada, bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi, Merkez Bankası politikalarının etkinliği ve finansal sistemin sağlıklı işleyişi açısından önem arz ettiği ve bankaların gerekli tedbiri almalarının beklendiği belirtildi. 

İşte TCMB'nin o uyarısı ile ilgili tüm ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön