12 / 05 / 2024

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB'den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

TCMB bankalara döviz işlemlerini piyasa saatlerine çekmesi için yazılı uyarı yaparak, tedbir alınabileceğini belirtti. İşte TCMB'nin o uyarısı ve tüm detaylar...



Sözcü'de yer alan habere göre; TCMB yazısında bu konuda gerekli adımların bankalar tarafından alınmaması durumunda TCMB tarafından tedbir alınacağna dikkat çekildi. Ayrıca TCMB’nin metninde bankaların yurtdışı yerleşiklere spekülatif amaçlı işlemlere dayanak teşkil edecek yüksek montanlı Türk Lirası yolladığı ve  bu tutarların dövize dönüştürüldüğü vurgulandı. 

TCMB den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok!  

TCMB tarafından bankalardan müşterilerine bu işlemleri yurtiçi piyasalarda yapmalarının mümkün olduğunun bildirilmesi ve önerilmesi talep edildi. 

TCMB yazısında her iki konuda da gerekli adımların bankalar tarafından atılması  talep edilirken, ilgili konuların sürmesi halinde TCMB tarafından “gerekli tedbirler alınacaktır” ifadeleri kullanıldı.

TCMB son dönemde önce sözlü, sonra bugünkü gibi yazılı şekilde bankalardan ‘ne istediğini’ açıklıyor. Sözlü ve yazılı olarak belirtilen konularda uyarıya rağmen bir gelişme yaşanmaması halinde bu uyarıları tahvil karşılığı ayırılması gibi adımlar izleyebiliyor. 

TCMB den bankalara son dakika uyarısı! Döviz işlemlerinde büyük şok! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yıl sonu enflasyon tahminini de dün revize etmişti. Bu kapsamda Şahap Kavcıoğlu,  bilgilendirme toplantısında, orta vadeli tahminler üretilirken başlangıç noktası olarak iktisadi görünümü esas aldıklarını belirtti. 

Kavcıoğlu, enflasyonun 2022 senesi sonunda yüzde 65,2 olarak gerçekleşeceğini, 2023 senesi sonunda yüzde 22,3 ve 2024 senesi sonunda ise yüzde 8,8 seviyesine  gerileyerek azalış eğilimini sürdüreceğinin öngörüldüğünü ifade etti. 

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Türkiye'deki fon yatırımları büyüklüğü rekor kırdı! 514,8 milyar TL'nin yüzde 98,5'i yerli yatırımcıların!

Borsa İstanbul güne yüzde 0,16 düşüşle başladı! 

Mazot desteği yüzde 281.6, gübre desteği yüzde 149.5 arttı! Tarımsal destek ödemelerinde 2023 depremi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön