06 / 05 / 2024

şerefiye bedeli

şerefiye bedeli

Daire fiyatlarında önemli bir faktöre sahip şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır? Aynı yapıda bulunan daire fiyatlarını etkileyen şerefiye payı ile ilgili merak ettiğiniz sorularınızın yanıtı bu haberde...

Şerefiyeli daire ne demek?

Bir çatı altında bulunan dairelerin hepsi aynı olsa bile daire bedelleri aynı olmuyor. Bu bedel farklılıklarını şerefiye belirliyor. Buna göre şerefiyeli daire bedel ne demek, işte yanıtı...

Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payı, bilindiği üzere aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip daireler arasındaki fiyat farkını ifade ediyor. Peki buna göre şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye bedeli nedir?

Aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor. Bu fiyat farkı, şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli nedir? İşte yanıtı ve hesaplama detayları...

Şerefiye nasıl tespit edilir?

Aynı ana gayrimenkulde bulunan dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının nedenleri arasında "şerefiye bedeli" de bulunuyor. Peki şerefiye nedir, şerefiye nasıl tespit edilir? Yanıtı ve detayları haberimizde...

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Ev fiyatlarının 106 bin 390 TL'den başladığı TOKİ Van Merkez projesinde peşinat bedeli 10 bin 639 liradan başlıyor. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi kura çekilişi nerede?

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedeli ayni proje çatısı altında bulunan gayrimenkullerin değer farklılığı olarak biliniyor. Aynı projede olsa da dairelerin değeri aynı olmuyor bunun sebebi ise şerefiye bedeli. Peki, şerefiye farkını neler etkiler?

Şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli, dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye bedeline itiraz edilebilir mi?

Şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Toplu konut ve site yapılarında şerefiye farkına rastlanıyor. 1.katta yer alan daire ile 10.katta bulunan daire arasındaki fiyat farkı şerefiye bedeli olarak tanımlanıyor. Peki, şerefiye bedeli tespiti nasıl olur?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Şerefiye nasıl belirlenir?

Şerefiye , taşınmaz malın aynı olup dairelerin manzara, güneş, açıklık, kat irtifası,cephe gibi özelliklerinden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye nasıl belirlenir?Şerefiye bedeli nasıl tespit ediliyor?

Metrogarden AVM yatırım bedeli!

Metrogarden AVM yatırım bedeli haberimizin içinde yer alıyor. 80 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Metrogarden AVM bugün saat 16:00 'da Mustafa Sandal Konseri ile açılıyor.

Kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Gayrimenkul kiralamalarında, taraflar arasında yapılan sözleşmede kiracının güvence vermesi istenebiliyor. Ancak, kanun ile kiracıdan istenen güvence bedeline sınırlama getiriliyor. Peki, kiracı güvence verme bedeli ne kadar?

Kira bedeli ne zaman ödenir?

Kiralama ilişkilerinde taraflar arasında anlaşmazlıklara neden olan hususlar arasında kira bedeli ödenme zamanı da yer alıyor. Peki kira bedeli ne zaman ödenir? Kira ne zaman ödenmeli?

Kira bedeli tespiti nasıl yapılır?

Kira sözleşmesinde, dikkat edilmesi gereken hususlardan biri de kira bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira bedeli tespiti nasıl yapılır? Kirada en fazla ne kadar yıllık zam yapılır?

İnşaat maliyet bedeli 2015 nasıl hesaplanır?

Bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca tespit ediliyor. Peki belirlenen değerler ile inşaat maliyet bedeli 2015 nasıl hesaplanır?

şerefiye bedeli Haberi

şerefiye bedeli

Şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır?

Bir ana gayrimenkulde yer alan tüm binaların aynı oda sayısına, aynı tipe ve aynı özelliklere sahip olması, fiyatlarının da aynı olacağı anlamına gelmiyor. Tüm özellikleri aynı olan dairelerdeki fiyat farklılıklarını şerefiye payı belirliyor. Buna göre şerefiye payı nedir, nasıl hesaplanır diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Şerefiye payı nedir?

Şerefiye payı bazı kriterler göz önünde bulundurularak ve kriterlerin bedeli belirlenerek daire fiyatlarına eklenen ücret olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye payı için baz alınan kriterlerden bazıları şu şekilde sıralanıyor;

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı.


Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye payının ne kadar olacağı ile ilgili hesaplamalar, Sistem Sayim programı ile yapılıyor. Sistem sayim programına daire ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi sonucunda, şerefiye payının ücreti ile ilgili...