06 / 05 / 2024

Şerefiye bedelinin ödemesi

Şerefiye bedelinin ödemesi

Şerefiye bedeli, dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. Peki, şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi başvurular için yarın son gün olarak belirlendi. Peşinat bedelinin 10 bin 639 liradan başladığı projede toplamda 425 adet konut satışa çıkarıldı.

Kira ödemesi nasıl yapılır?

Kira gelirinin olması Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefiyetini doğuruyor. Kanunen belirlenen istisna bedelinin üstünde gelir elde eden kimseler kira gelir vergisi ödüyor. Peki, bunun için kira ödemesi nasıl yapılır?

Fifti fifti Dumankaya kampanyası ile kredi ödemesi nasıl yapılıyor?

Dumankaya İnşaat'ın İstanbul Halkalı ve Bahçeşehir'de hayata geçirdiği projeleri için geçerli olan fifti fifti modeli ile konut bedelinin yüzde 50'sini Dumankaya ödüyor. Peki Fifti fifti Dumankaya kampanyası ile kredi ödemesi nasıl yapılıyor?

Kira bedelinin tespiti için dava açma süresi!

Gayrimenkul kiralayan kiracının ödediği kira bedeli, sözleşmenin yenilenmesi halinde zamlanıyor. Kiranın tespiti için dava da açılabiliyor. Peki, kira bedelinin tespiti için dava açma süresi nedir?

Kira bedelinin tespiti için dilekçe!

Kiralamalarda yeniden belirlenen yeni kira bedeli, bir sene uygulanıyor. Kira bedelinin tespiti için bir dilekçe ile dava açılabiliyor. İşte kira bedelinin tespiti için dilekçe örneği...

Kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında tarafların anlaşmaları neticesinde kira bedelinin elden ödenmesine karar verilebiliyor. Peki, ödemesi elden yapılan kira bedelinin ödendiğinin ispatı nasıl olur? İşte yanıtı..

Gayrimenkulde şerefiye kavramı nedir?

Şerefiye kavramı, bir projede yer alan bağımsız bölümlerin, proje özelliklerinin ve alıcı tercihlerini ifade eden kriterlerin bağımsız bölüm m2’ne uygulanarak, toplam proje değerinin bağımsız bölümlere adil paylaştırılmasıdır.

SGK emeklilere fark ödemesi yapacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) emekli sandığı emekli, malullük, vazife malullüğü, dul veya yetim aylığı alan 2 milyon 14 bin 79 kişiye, fark ödemesi yapacağı bildirildi.

Değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mal ve hakların iktisap tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi 2015!

Taşınmaz mallarını kiraya vererek gelir elde eden kimseler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergilendiriliyor. Peki, iki taksitte ödenebilen kira gelir vergisi 2. taksit ödemesi 2015 ne zaman?

Kira gelir vergisi ödemesi ne zaman?

Taşınmaz malını kiraya veren kimseler, bir sene boyunca elde ettikleri gelir için bir sonraki sene kira gelir vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, 2015 yılı kira gelir vergisi ödemesi ne zaman yapılır?

Kira gelir vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmazını kiraya veren kimseler, elde ettikleri gelir için vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi iki taksitte ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi taksit ödemesi ne zaman?

Kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Kira gelir vergisi, bir önceki sene içerisinde elde edilen kira gelirleri için ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisi ödemesi nereden yapılır?

Şerefiye bedelinin ödemesi Haberi

Şerefiye bedelinin ödemesi

Şerefiye bedelinin ne zaman ödenmesi gerekir?

Şerefiye bedeli,  dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına deniyor. 


Şerefiye bedeli tespit edilirken sistem sayım programı kullanılıyor.Sistem Sayım programına girilmesi gereken veriler arasında; toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı; Parsellerin kaydı; Bloklara ait Bilgi Kaydı; Blokta bulunan yönlere ait veri kaydı bulunuyor. Daire fiyatlarına eklenen bu ücretin, daire sahibine ödenmesi gerekiyor. Yani, gayrimenkulü satın alacak kişinin, gayrimenkul sahibine bu ücreti ödemesi gerekli oluyor.


Kooperatiflerdeki Şerefiyelerin hesaplanmasında dairenin, kat yüksekliği, yönü, güneş alması, gürültü, yola merkeze uzaklığı, manzara noktaları vb.belirleyiciler bölgenin özelliklerinin getirdiği önem sırasına göre belirlenen yüzdelerle (bu yüzdeler değişebilir) bir puanlama yapılarak yapı maliyetindeki oran bulunuyor. 


Bu yüzdeler ve...