08 / 05 / 2024

Şerefiye değer hesaplama

Şerefiye değer hesaplama

Aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki faktör şerefiye değeri olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye hesaplama için haberimize giriş yapabilirsiniz...

Değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar vergilendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisi hesaplama nasıl yapılır?

2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihini 2 soruda tüm detaylarıyla açıkladı. İşte 2 soruda taşınmaz değer artış kazancı hesaplama tarihi...

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017!

Taşınmaz malların elden çıkarılması halinde bir sonraki sene kazancın istisna sınırından yüksek olması halinde vergi ödeniyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı vergisi hesaplama 2017 örneği..

Değer artış kazancı ÜFE hesaplama!

Ödenecek gelir vergisi hesaplaması, www.gib.gov.tr internet adresinden (internet vergi dairesi /hesaplamalar /gelir vergisi hesaplama) otomatik olarak yapılabiliyor. İşte değer artış kazancı ÜFE hesaplama..

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde ödenmesi gereken vergiler arasında değer artış kazancı vergisi de yer alıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği 2016..

Değer artış kazancı istisnası hesaplama 2015!

Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Peki, 2015 yılı değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

Değer artış kazancı hesaplama programı!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince değer artış kazancı vergisi edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. İşte değer artış kazancı hesaplama programı 2015..

Değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancı vergisi hesaplama örneği...

Değer artış kazancı süre hesaplama!

Değer artış kazancı vergisi, mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaten 5 yıllık süre içerisinde elden çıkarılması halinde doğuyor. Peki, değer artış kazancı süre hesaplaması nasıl yapılır?

Değer artış kazancından doğan gelir vergisi hesaplama!

Değer atış kazancı vergisi, edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan taşınmaz mallar için ödeniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte değer artış kazancından doğan gelir vergisi hesaplama örneği...

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

2014 değer artış kazancı hesaplama!

Taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren belli bir süre zarfı içerisinde ödenmesi halinde değer artış kazancı vergisinin ödenmesi gerekiyor. İşte 2014 değer artış kazancı hesaplama formülü...

Konut değer artış vergisi hesaplama!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların elden çıkarılmasında değer artış vergisi ödeniyor. Peki, konut değer artış vergisi hesaplaması nasıl yapılır?

Şerefiye değer hesaplama Haberi

Şerefiye değer hesaplama

Şerefiye hesaplama!

Şerefiye değeri, bir konut sitesinde ya da aynı çatı altında yer alan ve aynı özelliklere sahip olan dairelerin fiyatlarının farklı olmasındaki etken olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre şerefiye neye göre ve nasıl hesaplanır diyorsanız, hemen şerefiye hesaplama ları ile ilgili sorularınızı yanıtlayalım.


Şerefiye hesaplama larında baz alınan bazı kriterler bulunuyor. Bu kriterler, dairelerin özelliklerinin aynı olmasına karşın, daireye değer katan nitelik taşıyor. Örneğin dairenin manzaraya bakması, güneş ışığını alması, cephesi gibi özellikleri şerefiye değerini etkiliyor. Dolayısı ile aynı özelliklere sahip dairelerin bedellerinde de farklılık meydana geliyor.


Şerefiye kriterleri..

* Manzara,

* Cephe,

* Yön,

* Ulaşım

* Kat durumu,

* Bahçe durumu,

* Açıklık,

* Kat irtifası,

* Gün ışığı..


Şerefiye hesaplama..

Şerefiye hesaplama ları Sistem Sayim programına bazı gerekli verilerin kaydedilmesi sonucu yapılıyor. Bütün verilerin toplanması sonucu, program dairenin şerefiye...