04 / 05 / 2024

şerefiye değer tespiti

şerefiye değer tespiti

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özelliklerden dolayı fiyatlarının farklı olmasına şerefiye deniyor. Peki, şerefiyeye göre en değerli ev nasıl olur?

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri belli oldu! Şube ve ofisler için tam bu kadar değer biçildi! 

Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin inşaatına başlanması için gayrimenkul değer tespiti yapıldı. Peki Ziraat GYO İzmir Kordon Konak projesinin değeri ne kadar oldu? İşte o rakam...

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde maliklerin merak ettiği konular arasında taşınmazın değerinin tespiti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Emlak vergisi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlar!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Akif Akarca, bugünkü yazısında emlak vergi değer tespiti ve ortaya çıkan sorunlardan bahsetti. İşte o haber...

Esenyurt Akbatı AVM'nin kira değer tespiti!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Esenyurt'ta yer alan Akbatı Alışveriş Merkezi'nin kira değer tespitini yayınladı.

Emlak Vergisi'nde birim değer tespiti 2 yıla iniyor!

Yeni Vergi Usul Kanunu’nun taslağında Bakanlar Kurulu’na Emlak Vergisi için 4 yılda bir belirlenen birim değer tespitini 2 yıla kadar indirme ve 8 yıla kadar çıkarma yetkisi veriliyor. Bu 2016’da zam sinyali demek.

Değer artış kazancı tespiti!

Değer artış kazancı vergisi, Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenmesi gereken bir vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, değer artış kazancı tespiti nasıl yapılır? İşte vergilendirme esasları...

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Anagayrimenkulde dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasının en belirgin faktörü ise ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Safi değer artışının tespiti 2015!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Değer artış kazancında vergilendirilecek kazanca "safi değer artışı" deniliyor. Peki, safi değer artışının tespiti 2015 nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde değer artışı tespiti!

Dönüşüm sürecinin en önemli bileşenlerinden biri "değer" tespiti. Yeni imar planları çerçevesinde değer artışı doğru belirlenmezse vergi tutarının tespitinde sorunlar kaçınılmaz..

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa mağduriyet olabilir!

Rant Vergisi’nde değer tespiti doğru yapılamazsa mağduriyetler yaşanabileceğini ve bunun da ciddi sorunları beraberinde getireceğini söyleyen TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklaması yaptı.

Kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Kentsel dönüşümde taşınmazların değerinin tespiti ile ilgili esaslar, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yer alıyor. Buna göre, kentsel dönüşümde değer tespiti nasıl yapılır?

Değer artış kazancının vergilendirilmesi!

Bir bedel karşılığı edindikleri gayrimenkullerin iktisap tarihinden başlayarak beş yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artışı kazancı olarak gelir vergisine tabi tutuluyor. İşte değer artış kazancının vergilendirilmesi..

Değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

Gayrimenkulün iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde satılması halinde elde edilen gelir, değer artış kazancı vergisine tabi tutuluyor. Peki, değer artış kazancı istisnası nasıl hesaplanır?

şerefiye değer tespiti Haberi

şerefiye değer tespiti

Şerefiye değer düşüklüğü nedir?

Bir apartmandaki evlerin her birinin farklı kıymette olduğunu herkes tarafından biliniyor. Hatta ev bakarken çoğu kişi bir daireyi en iyi yapacak ölçütlere uygun olmasını istiyor. Bir evin çeşitli özelliklerinden dolayı diğer evlere göre değeri ve bu değere göre belediyelerin aldığı harca şerefiye deniyor. Ev alacakların şerefiyenin şifrelerini iyi çözmesi gerekiyor.


Evin değerinin değişmesinde etkili olan şerefiye bedeli unsurları Manzara, Güneş, Açıklık, Kat irtifası, Gün ışığı, Daire metrekaresi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şerefiye değer düşüklüğü nedir?


Şerefiye değer düşüklüğü yukarıda belirttiğimiz faktörlerden etkilenmeyen ya ya da az etkilenen evlerde oluyor. Şerefiye bedeli gayrimenkul satışında daireyi satın alacak kişinin ödemesi gereken bedel olarak karşımıza çıkıyor.


Şerefiye bedelini etkileyen faktörler;

Evin Konumu: Evin güneş alması, biraz daha ayrıntıya inersek, evin hangi odalarının güneş...