28 / 04 / 2024

şerefiye parası

şerefiye parası

Bilindiği üzere, daire fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye değeri önemli bir role sahip oluyor. Buna göre şerefiye parası nedir? Şerefiye parası hesabı nasıl yapılır, gibi sorularınızın yanıtı...

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kuraları!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kuraları yarın saat 12:30’da yapılacak. Dairelerin 2+1 ve 3+1 şeklinde dizayn edildiği projede sözleşme dönemi devam ediyor.

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası tam liste!

2016 Van Şerefiye Mahallesi TOKİ kurası tam liste yarın 12:30’dan itibaren açıklanacak. TOKİ Van Merkez Konutları'nda 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kurası açıklandı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Konutları kura çekilişi sonucu!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Konutları kura çekilişi sonucu 2+1 normal daireler için yarın açıklanacak. Diğer dairelerin kurasının çekildiği projede toplamda 425 adet konut satışta.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekimi sonuçları!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekimi sonuçları yarın açıklanacak. Son sözleşme gününün 14 Haziran 2016 tarihi olduğu projede daireler 2+1 ve 3+1 olarak tasarlandı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura sonuçları tam listesi!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura sonuçları tam listesi yarın açıklanacak. 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin sonuçlarının açıklandığı projede yarınki kura çekiminde normal 2+1'lerin listesi açıklanacak.

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekilişi yarın!

Van Şerefiye Mahallesi TOKİ Konutları kura çekilişi yarın yapılacak. Sadece normal 2+1'lerin kurasının çekileceği projede diğer konutlar için sözleşme imzalama dönemi başladı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi sonuçları!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekilişi sonuçları yarın saat 12:30’dan itibaren açıklanacak. Toplam 425 adet konutun satışa çıkarıldığı projede normal 2+1 dairelerin kurası yarın çekilecek.

Şerefiye Mahallesi TOKİ Van kurası!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme Toplu Konut projesi kapsamında yer alan 425 adet kuralı satışa çıkıyor. İşte, Şerefiye Mahallesi TOKİ Van kurası...

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Konutları kura çekilişi!

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi Konutları kura çekilişi standart 2+1'ler için 31 Mayıs'ta yapılacak. 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü gerçekleşen kurada yapılan bir aksaklık sonucunda normal 2+1'lerin kura çekimi ertelendi.

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonucu!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi TOKİ kura sonucu standart 2+1'ler için 31 Mayıs'ta yapılacak. Toplam 425 adet konutun satışa çıkarıldığı projede 2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1'lerin kurası tamamlandı.

TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekimi 31 Mayıs'ta!

2+1 şehit yakını ve engelli ile 3+1 dairelerin kuralarının tamamlandığı projede normal 2+1'lerin kura çekilişi ertelendi. TOKİ Van Şerefiye Mahallesi kura çekimi 31 Mayıs'ta yapılacak.

TOKİ Van Şerefiye Konutları'nın kurası 31 Mayıs'ta!

TOKİ'in Van Şerefiye Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamında inşa ettiği 425 konutları için gerçekleştirilen kura çekiminin yapılan bir hata yüzünden iptal edilmesinin ardından yeni kuranın 31 Mayıs 2016 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Van TOKİ Şerefiye Mahallesi kura!

Van Merkez Şerefiye Mahallesi Kentsel Yenileme projesinde yer alan 425 adet konut kuralı satışa çıkıyor. İşte, Van TOKİ Şerefiye Mahallesi kura tarihi...

şerefiye parası Haberi

şerefiye parası

Şerefiye parası nedir?

Şerefiye parası, aynı özelliklere sahip ve aynı çatı altında yer alan dairelerin fiyatları arasındaki farka deniyor. Bu farkı etkileyen kıstaslar arasında, manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası ve gün ışığı bulunuyor.


Şerefiye parası hesaplamalarında sistem sayım programı kullanılıyor. Bu programa bazı verilerin girilmesi sonucunda şerefiye parası bulunuyor. Söz konusu veriler arasında; Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı, parsellerin kaydı, bloklara ait bilgi kaydı ve blokta bulunan yönlere ait veri kaydı bulunuyor.


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen değerler kaydı

- Konut adedi ( üye adedi)

- Toplu konutun yapılacağı alan

- Toplu konutların yapılacağı bölgenin enlemi

- Toplu konut alanının toplam parsel adedi

- Totalde toplanması talep edilen bedel


* Parsellerin kaydı

- Parsel adı

- Parsel metrekaresi

- Parselde Bulunan Blok adedi


*...