01 / 05 / 2024

Şerefiye raporu nasıl hazırlanır

Şerefiye raporu nasıl hazırlanır

Anagayrimenkulün aynı olması fakat daire fiyatlarının farklı olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli daire özelliklerinden kaynaklanarak değişiklik gösteriyor. Peki, şerefiye raporu nedir?

Bayramda hava durumu nasıl? 7 günlük hava raporu detayları!

Nisanın ilk haftasında Türkiye genelinde başlayan yağmurlu ve soğuk havalar Ramazan boyunca devam etti. Bayramda havanın nasıl olacağı merak konusu oldu. Habertürk meteoroloji mühendisi Hüseyin Öztel tahminlerini yayınladı. İşte 2023 yılı Ramazan Bayramı için hava tahminleri…

Fitch’ten ‘Deprem’ raporu! Kahramanmaraş depremi Türk şirketlerinin kredi notunu nasıl etkileyecek?

Kahramanmaraş depremlerinin Türkiye ekonomisinde yaratacağı hasarların yanı sıra bölgedeki şirketlerin ticari faaliyetlerinin aksaması nedeniyle kredi notlarını nasıl etkileyeceği merak ediliyor. Uluslararası rating kuruluşu Fitch yayınladığı rapor ile bu konuları açıklığa kavuşturdu.

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Süreli engelli raporu nedir? Süreli engelli raporu nasıl yenilenir?

Süreli engelli raporunun ne olduğu ve nasıl yenilendiği sorulan sorular arasında yer almaktadır. İşte süreli engelli raporuna dair detaylar!

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

Tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Kaç yaş üstüne, nasıl alınır?

Tapu devir işlemlerinde belli bir yaşın üstünde kişilerce yapılması halinde sağlık raporu istenebiliyor. Peki, tapuda sağlık raporu zorunlu mu? Nasıl alınır?

Konut ekspertiz raporu nasıl alınır?

Konut kredisiyle ev almak için evin ekspertiz sürecine girmesi gerekiyor. Peki ekspertiz süreci nasıl başlıyor? Ekspertiz nasıl alınır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Toplam 425 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez Şerefiye projesinde daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. Peki TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuruları nasıl yapılacak?

Binaya çürük raporu nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm ile riskli olarak tespit edilen diğer ifade ile çürük olan binalar yıkılarak yerine yeni binalar inşa ediliyor. Peki, binaya çürük raporu nasıl alınır? Hangi binalara çürük raporu verilir?

Şerefiye raporu nasıl hazırlanır Haberi

Şerefiye raporu nasıl hazırlanır

Şerefiye raporu nedir?

Dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasına neden olan faktörlerden birisi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli dairenin satışında ya da kiralanmasında talep ediliyor. 


Şerefiye bedelinin farklı olmasına sebep olan faktörler arasında; manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler yer alıyor.


Şerefiye bedeli ''Sistem Sayım''  programı kullanılarak hesaplanıyor. Sistem Sayım programı taşınmaz ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi ile hesap ediliyor. Yapılan hesaplama sonucunda şerefiye bedeli tespit edilmiş oluyor. Bütün bu hesaplamalar ve daire özellikleri Teknik heyet tarafından bir raporda topalanıyor. Peki, şerefiye raporu nedir?


Şerefiye raporu..

Şerefiye raporu taşınmazın bütün özelliklerinin tespiti sonucunda hazırlanan bir rapor olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye raporunda, arsa özellikleri, binalar, kabuller, değerlendirme kriterleri ve hesaplama şekli, hesaplamalar puanlamalar ve fiyatlandırma...