01 / 05 / 2024

şerefiye raporunda neler var

şerefiye raporunda neler var

Anagayrimenkulün aynı olması fakat daire fiyatlarının farklı olmasının en önemli sebeplerinden bir tanesi ''şerefiye bedeli'' olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli daire özelliklerinden kaynaklanarak değişiklik gösteriyor. Peki, şerefiye raporu nedir?

Gayrimenkul ekspertiz raporunda neler yer almalı?

Avukat Elvan Kılıç, gayrimenkul ve otomobil sektöründe sıkça kullanılan ekspertiz raporu hakkında bazı bilgiler verdi.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru işlemleri!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru işlemleri 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. Toplamda 425 adet konutun satışa çıkarıldığı projede ödemelere göre 144 aya varan vade sağlanıyor.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuruları!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi başvuruları 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. Toplamda 425 adet konutun satışa çıkarıldığı TOKİ Van Merkez projesinde daireler 2+1 şeklinde tasarlandı.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru dönemi!

Toplamda 425 adet konutun yer aldığı projede 120 aya kadar vade imkanı sağlanıyor. TOKİ Van Merkez Şerefiye Evleri başvuru dönemi 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi Konutları başvuruları!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi Konutları başvuruları 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. Toplamda 425 konutun satışa çıkarıldığı projede 3 adet kategoride başvurular kabul edilecek.

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi'nde 425 konut satışa çıkarılıyor!

TOKİ Van Merkez Şerefiye Mahallesi' nde 425 konut satışa çıkarılıyor. Başvuruların 11 Nisan 2016 tarihinde başlayacağı projede daire fiyatları 106 bin 390 liradan başlıyor.

Torba Yasa 2016'da neler var?

Torba Yasa'da gayrimenkul gelir vergisine kademeli vergi sistemi getirilmesi de bekleniyor. Peki, Torba Yasa 2016'da neler var? Torba Yasa yürürlüğe girdi mi?

3. köprünün teknik özellikleri neler?

İstanbul'da iki yakayı üçüncü kez bir araya getirecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü özellikleri ile öne çıkıyor. Üçüncü Köprü dünyada ilklere de imza atıyor. Peki Üçüncü Köprü'nün teknik özellikleri neler?

Konya Akşehir'de inşaat sektöründe neler yapılabilir?

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, ilçedeki mühendis, mimar ve müteahhitlerle istişare toplantısı yaptı. Akkaya, "Sizlerle bir araya gelerek Akşehir'de inşaat sektöründe neler yapılabilir? sorusunun cevabını aradı.

Gayrimenkul sektörünü 2016 yılında neler bekliyor?

Çifte seçim, kurdaki dalgalanmalar, maliyet artışları, faizlerin yükselmesiyle yorulan sektör, her şeye rağmen konut satışında rekor seviyelere ulaşılmasıyla 2015’i moralli kapattı. Peki Gayrimenkul sektörünü 2016'da neler bekliyor?

2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor?

2015 yılını bitirmeye saatlerin kaldığı bugün 2016 umutları gayrimenkul sektörü için neler vaad ediyor dersiniz?.. 2015'i değerlendirerek 2016 Hakkı'nda yorumda bulunmak istemiyorum... Geçmiş, geçmişte kaldı...

Bursa Nilüfer İrfaniye TOKİ emekli başvuru belgeleri neler?

Kura çekilişi 15 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşecek olan TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye'de başvurular başladı. Peki Bursa Nilüfer İrfaniye TOKİ emekli başvuru belgeleri neler?

Düzce Şerefiye'deki katlı otopark ihaleye çıkıyor!

Düzce Belediyesi Şerefiye Mahallesinde bulunan Katlı Otoparkı yayımlanan ihale duyurusu ile 3 yıl süreyle kiraya verilecek. İhaleye katılmak isteyenler şartnameyi Düzce Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nden temin edebiliyor.

şerefiye raporunda neler var Haberi

şerefiye raporunda neler var

Şerefiye raporu nedir?

Dairelerin fiyatlarının birbirinden farklı olmasına neden olan faktörlerden birisi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye bedeli dairenin satışında ya da kiralanmasında talep ediliyor. 


Şerefiye bedelinin farklı olmasına sebep olan faktörler arasında; manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler yer alıyor.


Şerefiye bedeli ''Sistem Sayım''  programı kullanılarak hesaplanıyor. Sistem Sayım programı taşınmaz ile ilgili gerekli bilgilerin girilmesi ile hesap ediliyor. Yapılan hesaplama sonucunda şerefiye bedeli tespit edilmiş oluyor. Bütün bu hesaplamalar ve daire özellikleri Teknik heyet tarafından bir raporda topalanıyor. Peki, şerefiye raporu nedir?


Şerefiye raporu..

Şerefiye raporu taşınmazın bütün özelliklerinin tespiti sonucunda hazırlanan bir rapor olarak karşımıza çıkıyor. Şerefiye raporunda, arsa özellikleri, binalar, kabuller, değerlendirme kriterleri ve hesaplama şekli, hesaplamalar puanlamalar ve fiyatlandırma...