09 / 05 / 2024

şerefiyeyi kimin ödemesi gerekir

şerefiyeyi kimin ödemesi gerekir

Taşınmazın cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini farklı olmasını etkiliyor. Taşınmazın bedelinin farklı olmasına şerefiye bedeli deniyor. Peki, şerefiye bedelini kim öder?

Çocuk desteği ve SED ödemesi alan hemen baksın! Kimin hesabına kaç TL yatıyor? Çocuk desteği, SED ödemesinde son dakika!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi aileler için yapılan çocuk desteği ve SED ödemesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki çocuk desteği ve SED ödemesi 2023 Eylül ne kadar? 

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikası getiri ödemesi tamam!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurtdışı kira sertifikası kupon ödemesi hakkında açıklama yaptı.

Ata GYO'nun 50 milyonluk tahvilinin 2. kupon ödemesi yapıldı!

Ata Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 50 milyon TL nominal değerli tahvilinin 2. kupon ödemesi gerçekleştirildi.

TF Varlık Kiralama kira sertifikası 3. getiri ödemesi tamam!

TF Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 150 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının 3. getiri ödemesi yapıldı. 

Bereket Varlık Kiralama kira sertifikası getiri ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 135 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi gerçekleştirildi. 

Öz Er-Ka İnşaat kimin?

Öz Er-Ka İnşaat kimin? Öz Er-Ka İnşaat, ne zaman kuruldu?

Akfen 12.8 milyon TL faiz ödemesi yaptı!

Akfen Holding tarafından ihraç edilen 300 milyon TL'lik tahvilin 12 milyon 809 bin 999,97 TL faiz ödemesi bugün yapıldı...

TF Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının 5. getiri ödemesi tamam!

TF Varlık Kiralama tarafından ihraç edilen 85 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının 5. getiri ödemesi ve itfası gerçekleştirildi.

Timur Gayrimenkul'ün 50 milyonluk tahvilin 4. kupon ödemesi yapıldı!

Timur Gayrimenkul Geliştirme tarafından 50 milyon TL nominal değerli ve 728 gün vadeli değişken faizli tahvile ilişkin 5 Nisan 2018 tarihli 4. kupon ödemesi bugün yapıldı. 

Bereket Varlık Kiralama'nın kira sertifikası getiri ödemesi tamam!

Bereket Varlık Kiralama tarafından 150 milyon TL nominal tutarlı kira sertifikalarının ana para ve getiri ödemesi gerçekleştirildi.

Akfen Holding 6.4 milyon TL faiz ödemesi yaptı!

Akfen Holding tarafından 6 milyon 469 bin 389,30 TL faiz ödemesi bugün yapıldı. Akfen bu gelimeyi KAP'ta açıkladı...

TF Varlık Kiralama kira sertifikalarının geri ödemesi yapıldı!

TF Varlık Kiralama'nın 125 milyon TL nominal tutarlı  kira sertifikalarının itfa ve getiri ödemesi gerçekleştirildi.

TF Varlık Kiralama kira sertifikası 4. getiri ödemesi yapıldı!

TF Varlık Kiralama 85 milyon TL nominal tutarlı, 175 gün vadeli kira sertifikalarının 4. getiri ödemesi gerçekleştirildi. 

şerefiyeyi kimin ödemesi gerekir Haberi

şerefiyeyi kimin ödemesi gerekir

Şerefiye bedelini kim öder?

Daire fiyatlarını önemli derecede etkileyen faktörlerden bir tanesi de şerefiye bedeli olarak karşımıza çıkıyor. Ana gayrimenkulde yer alan tüm binaların aynı oda sayısına, aynı tipe ve aynı özelliklere sahip olması, fiyatlarının da aynı olacağı anlamına gelmiyor.


Cephe farklılığı, manzarayı görme durumu gibi faktörler dairenin bedelini etkileyen özellikler olarak karşmıza çıkıyor.  Dairelerin özelliklerine göre bedeli olmasına ''şerefiye bedeli'' deniyor. Şerefiye bedelinin dairelerin birbirinden farklı olan manzara, cephe, yön, kat durumu, bahçe durumu, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler belirliyor.


Şerefiye bedelinin hesaplanması için, "Sistem Sayım" programı kullanılıyor. Sistem Sayım programına istenilen bilgilerin doğru ve eksiksiz girilmesi gerekiyor. Bu programda en doğru şerefiye bedeline ulaşılabiliyor. Şerefiye bedelinin hesaplanabilmesi için gereken veriler aşağıda yer alıyor;


* Toplu konutta tüm blokları etkileyen...