17 / 05 / 2024

Sergey Kiriyenk akkuyu santrali açıklaması

Sergey Kiriyenk akkuyu santrali açıklaması

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom ) Başkanı Sergey Kiriyenko, Akkuyu nükleer güç santralinin, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacağını söyledi.

Sergey Butskikh Akkuyu NGS'nin inşaatı hakkında açıklamalarda bulundu!

Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Yapı İşleri Direktörü Sergey Butskikh santralin inşaatı ile ilgili açıklamalarda bulundu...

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılacak!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli yarın atılıyor!

TÜRKİYE’nin ilk nükleer santrali olacak Akkuyu Nükleer Santral Projesi kapsamında, Akkuyu Nükleer Deniz Yapıları’nın temeli yarın Mersin’in Gülnar İlçesi’nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın da katılacağı törenle atılacak..

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli 14 Nisan'da atılacak!

Mersin’in Gülnar ilçesi Büyükeceli Mahallesi’nde yapılacak olan Türkiye’nin ilk nükleer güç santrali, Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temeli, 14 Nisan tarihinde atılacak.

Türkiye'nin en güvenilir yapısı Akkuyu Santrali olacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Akkuyu Nükleer Santralı'nın Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacağını ifade etti. Yıldız, "Bu yapı biz istesek de istemesek de Türkiye'nin en güvenilir yapısı olacak" diye konuştu.

Akkuyu'nun ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santralin inşaatında yaklaşık 8 milyar dolarlık iş hacminin Türk şirketlerince karşılanması bek

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesinde ilk aşamayı Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Santral için toplam 20 milyar doların üzerinde yatırımın gerçekleşmesi öngörülüyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşamasını Cengiz İnşaat yapacak!

Mersin'de yapılacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik yapılarının anahtar teslimi projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat kazandı.

Akkuyu Santrali'nin ihalesinin ilk aşaması Cengiz İnşaat'ın!

Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilk aşaması olan deniz hidroteknik binalarının anahtar teslimi projelendirmesi ve yapımı ihalesini Cengiz İnşaat kazandı..

Akkuyu Nükleer Santrali ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin limanı ve diğer hidroteknik yapılarının projelendirilmesi ve inşasını kapsayan ihaleyi Cengiz İnşaat kazandı. İhalenin mali değerine ilişkin bilgi verilmedi...

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat ihalesini kim kazandı?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

Akkuyu hidroteknik ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. İhaleye 9 firma katılarak teklif vermişti.

Sergey Kiriyenk akkuyu santrali açıklaması Haberi

Sergey Kiriyenk akkuyu santrali açıklaması

Kiriyenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin 5. toplantısına katılmak üzere 1 Aralık'ta yapacağı Ankara ziyareti öncesinde Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.


İki ülkenin ekonomik ilişkilerinde enerjinin önemli yeri olduğunu belirten Kiriyenko, Türkiye'deki ilk nükleer santral yapımının Rus uzmanlara ve Rus teknolojisine havale edilmesini, kendilerine duyulan güvenin göstergesi olarak değerlendirdi. 


Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacının olduğunu fakat bu alanı geliştirmek isteyen diğer ülkeler gibi gerekli uzman, altyapı ve tecrübenin bulunmadığını savunan Kiriyenko, santrali "yap-işlet-devret" modeliyle inşa edeceklerini kaydetti.


Türkiye'nin önerdiği yap-işlet- devret modelinin diğer ülkelere de örnek olacağını ileri süren Kiriyenko, santralin iki ülke stratejik ortaklığı açısından taşıdığı öneme dikkati çekti.


Rosatom Başkanı Kiriyenko, şunları kaydetti:


"Şimdi hazırlık aşamasındayız. Ruhsat verildikten sonra 7 sene içerisinde santralinin inşaatını bitireceğiz. Akkuyu için 60...