30 / 04 / 2024

Şerif Barış marmara depremi açıklaması

Şerif Barış marmara depremi açıklaması

Ege Denizi’nde art arda yaşanan depremler tedirginlik yaratıyor. Kimi uzmanlar sarsıntıları olağan görüyor; kimileri ise Marmara depremini işaret ediyor. Prof. Dr. Şerif Barış, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

İstanbul'daki kamu binaları depreme hazırlanıyor! Hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak!

Beklenen Marmara depreminden en çok etkilenecek kent, İstanbul olarak belirtiliyor. Mega kentte kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Olası bir depremde, kamu binaları ile İstanbulluların hem sağlık hem de barınma ihtiyacı karşılanacak. İşte megakentteki kamu binalarında son durum...

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Şerif Barış'tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Kocaeli Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve en çok merak edilen soruları yanıtladı. 

Marmara depremi mercek altında!

Ege Denizi’nde art arda yaşanan depremler tedirginlik yaratıyor. Kimi uzmanlar sarsıntıları olağan görüyor; kimileri ise Marmara depremini işaret ediyor. Prof. Dr. Şerif Barış, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Marmara İz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Marmara İz Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Barış Er ve Ünal Er ortaklığında kuruldu.

Korkutan açıklama: Türkiye’de büyük deprem olabilecek 8-9 il ve ilçe var!

Türkiye'nin önemli deprem uzmanları arasında yer alan Prof. Dr. Şerif Barış, 17 Ağustos 1999 Depremi’nin yıl dönümünde önemli açıklamalar yaptı.

Şerif Barış: Depreme hazırlık kişiden ve evden başlar!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, yaptığı açıklamada, "İnsanların evleri ve iş yerlerinde bir afet acil durum planı olması lazım. Bu plana göre tehlike ve riskleri belirleyip buna göre önlem alınması gerekiyor" dedi.

Şerif Barış: Yerleşim fayın üstündeyse enerji binalar yansır!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Depremlerin birbirini tetiklemesi, biraz hurafe. Çok net bir şekilde söylüyorum ki uzak depremler, birbirini tetiklemiyor" diye konuştu.

Şerif Barış: Evinizde deprem riski avına çıkın!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı ve TARDE, “Türkiye’nin Depreminde 20. Yıl: Bellek, Yapılanma, Gelecek” başlıklı çalıştayın 3'üncüsü gerçekleşti.

Depreme dayanıklı binalar inşa edilmeli!

Kocaeli Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şerif Barış, Türkiye'nin halen depreme hazırlıklı bir ülke olmadığını depreme dayanıklı binalar inşa edilmesi gerektiğini söyledi.

Büyük depremler arka arkaya olacak!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara’da 30 yıl içerisinde yeniden büyük bir deprem olacağı sözlerinin doğru olmadığını dile getirdi. 

Kocaeli olası bir depremde Marmara'nın üssü olacak!

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Yer Fiziği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara Bölgesinde deprem olma olasılığını yüksek olduğunu hatırlatarak, Kocaeli’nin çevre illere lojistik destek sağlayacağını söyledi.

Barış Manço Amfi Tiyatrosu cazibe merkezi olacak!

Yalova Belediyesi, Barış Manço Amfi Tiyatrosu için önemli bir çalışma başlattı. Amfi tiyatro Marmara Bölgesi’nin cazibe merkezi olacak şekilde modernize edilecek.

Şerif Barış marmara depremi açıklaması Haberi

Şerif Barış marmara depremi açıklaması

Ege Denizi’nde art arda yaşanan depremler tedirginlik yaratıyor. Akıllara ilk gelen ise, bu depremlerden sonra daha büyük sarsıntıların yaşanma ihtimali… Kimi uzmanlar sarsıntıları olağan görüyor; kimileri ise Marmara depremini işaret ediyor. TRT Haber'den Mine Yagıcı Çiftci'nin haberine göre; deprem ülkesi Türkiye’de hemen her gün irili ufaklı çok sayıda deprem kaydediliyor.

Peki bu sarsıntılar ne anlam taşıyor? Özellikle Ege Denizi’nde sık sık meydana gelen sarsıntılar bir işaret mi? Ege'de yaşanan depremler Marmara depremini etkiler mi? Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Tektonik hareketler deprem üretiyor

Türkiye’nin Yunanistan’ın da dahil olduğu Alp-Himalaya aktif tektonik kuşağı üzerinde bulunduğunu belirten Prof. Dr. Barış, “Bu tektonik zon dünyanın en aktif, en hareketli zonlarından birisi. Teknotik hareketlerin...