21 / 05 / 2024

Şerif İsmail

Şerif İsmail

Mısır yönetiminin, ülkede ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 Temmuz 2013'ten bu yana geçen 3 yıl içinde 9'uncu hapishaneyi inşa etmeye hazırlandığı bildirildi.

Fatih Hırka-i Şerif Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih ilçesi, Hırka-i Şerif Mahallesi, 3007 ada, 219 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Adana'da 6'dan büyük deprem olur mu? Prof. Dr. Şerif Barış'tan son dakika açıklaması geldi!

Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, Adana'ya ilişkin çok sayıda deprem sorusunu yanıtladı ve büyük deprem olma olasılığına ilişkin konuştu. İşte Barış'ın o açıklamaları...

Prof. Dr. Şerif Barış'tan çarpıcı Marmara depremi açıklaması: Küçük depremler büyük depremi engellemez! 

Kocaeli Üniversitesi'nden deprem uzmanı Prof. Dr. Şerif Barış, Marmara depremi ile ilgili açıklamalarda bulundu ve en çok merak edilen soruları yanıtladı. 

Mimar Şerif Soğukbulak, Hollanda’da 3 milyon euroluk malikane tasarlayacak!

Mimar Şerif Soğukbulak, Hollanda’da yaşayan Türk asıllı bir iş adamına 3 milyon euroluk malikane tasarımı ve dekorasyonu yapacak...

Şerif Barış: Depreme hazırlık kişiden ve evden başlar!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, yaptığı açıklamada, "İnsanların evleri ve iş yerlerinde bir afet acil durum planı olması lazım. Bu plana göre tehlike ve riskleri belirleyip buna göre önlem alınması gerekiyor" dedi.

Şerif Barış: Yerleşim fayın üstündeyse enerji binalar yansır!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şerif Barış, "Depremlerin birbirini tetiklemesi, biraz hurafe. Çok net bir şekilde söylüyorum ki uzak depremler, birbirini tetiklemiyor" diye konuştu.

Çayırova Aşık Mahzuni Şerif Parkı yenilendi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından Çayırova Aşık Mahzuni Şerif Parkı’nda yapılan çalışmalar sona erdi. Biten çevre düzenleme çalışmasıyla birlikte bölge modern bir dinlenme alanına sahip oldu.

TİKA Afganistan Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'ni onardı!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afganistan'ın kuzeyindeki Belh vilayeti Mezar-ı Şerif Kari Fadullah Kız Lisesi'nin tadilatını yaptı.

Hırka-i Şerif için yalı teklif ettiler!

Hazreti Muhammed'in Veysel Karani'ye hediye bıraktığı Hırka-i Şerif'in muhafazasını üstlenen 59. kuşaktan torunu Samir, "Hırka-i Şerif için dedeme boğazda yalı teklif edildi. Dedem ise 'Ben sahip değilim, sadece muhafızıyım' yanıtını verdi" dedi.

İstanbul Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesi'nin açılışına katıldı. Müzeyi gezen Erdoğan, eserleri inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Şerif Yılmaz, Acil Çağrı Merkezi inşaatını inceledi!

Vali Şerif Yılmaz, projesi ve ihalesi Kütahya Valiliği İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve ödeneği İçişleri Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nce temin edilen Acil Çağrı Merkezi hizmet binasının devam eden yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Şerif Eren kimdir?

Özak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., Bağımsız Yönetim Kurulu Üye Adayı olarak Genel Kurul'un onayına sunulacak olan Şerif Eren'in özgeçmişini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

Şerif Yılmaz: Kütahya, bölgeler arası bağlantı sağlayan stratejik kent!

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, ''Kütahya 13 ilçesi 27 beldesi ve 341 köyü ile Marmara-İç Anadolu Akdeniz ve Ege arasında ana ulaşım ağının merkezinde, bölgeler arası bağlantı sağlayan çok stratejik bir noktadadır'' dedi

Şerif İsmail Haberi

Şerif İsmail

Resmi Mısır dergisinde yayınlanan habere göre, Mısır Başbakanı Şerif İsmail, El-Buhayra'da yeni bir merkezi hapishane inşası için yaklaşık 42 dönümlük bir arazi tahsis edilmesini onayladı. Hapishane inşaatı için tahsis edilen arazi İçişleri Bakanlığına hibe edildi.


AA muhabirine konuşan hukuk aktivisti Ahmed Mufrih, Mısır yönetiminin yargıdaki bozulmaya aldırış etmeden hapishane inşa etmeye devam etmesinin, insan haklarının çiğnendiği baskıcı rejimlerin temel ölçüsü olduğunu ifade etti.


Hükümeti, uyguladığı bu güvenlik politikalarından vazgeçmeye çağıran Mufrih, sosyal adaletin olmadığı, işçilerin ve yoksulların büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemde bu paraların ülkenin kalkınması için harcanması gerektiğine vurgu yaptı.


Human Rights Monitor Organizasyonu'nda Mısır dosyası sorumlusu Selma Eşref ise "Kendisi de büyük bir hapishane olan baskıcı bir ülkede 9'uncu hapishanenin inşa edilmesine hiç şaşırmadım" diyerek, bu tür uygulamaların, hükümetin vatandaşların...