04 / 05 / 2024

Serkan Emin çevre dostu bina açıklaması

Serkan Emin çevre dostu bina açıklaması

Türkiye’de halen 62 adet çevre dostu bina bulunuyor. 200 bina da sertifika alma hazırlığında. Kamuda ise sadece bir bina çevre dostu bina sertifikası aldı, iki kamu binasında hazırlık sürüyor.

Emin Oral Bülbüloğlu kimdir?

Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atanan Emin Oral Bülbüloğlu kimdir? Emin Oral Bülbüloğlu hangi görevlerde bulundu?

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

Mehmet Emin Birpınar'dan yeşil dönüşüm açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı, T.C. İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Mehmet Emin Birpınar, yeşil dönüşüme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Mehmet Emin Birpınar: Sürdürülebilir yapılar inşa etmek gerekiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Türkiye'de enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 35'inin binalardan kaynaklandığını belirtti. Birpınar, "Hava kalitesi yüksek, su ve enerjiyi etkili kullanan, sıfır atık sistemi kullanan akıllı binaların yapılması gerekiyor." dedi...

Kanal İstanbul bir çevre ve emniyet projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar yaptığı açıklamada "Kanal İstanbul bir çevre ve emniyet projesidir. Bu planları şimdi yapmamız lazım." dedi. 

Murat Kurum: 2071'e emin adımlarla ilerliyoruz!

Karatay ve Mevlana sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklarla bayramlaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2071'e emin adımlarla ilerliyoruz." dedi..

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

EKB alan bina sayısı 350 bin 12 oldu!

Mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunluluğuna rağmen, EKB alan bina sayısı ancak 350 bin 12 adet oldu. Serkan Emin, “2017 yılına yaklaşırken EKB alımlarının hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Yeşil binalarda inşaat alanı genişliyor!

BERKAY Somalı, Emre llıcalı ve Serkan Emin tarafından 2008 yılında kurulan Altensis, sürdürülebilirlik yönetimi hizmetleri konusunda faaliyet gösteriyor.

Şırnak Mehmet Emin Acar Kampüsü'nün yüzde 90'ı tamam!

2015-2016 Eğitim yılında faaliyete geçmesi planlanan Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsünde inşaat, çevre düzenlemesi ve tefrişat çalışmaları son hızla devam ediyor. Kampüs alanındaki inşaat çalışmasının yüzde 90 bitmiş durumda.

Kosova Emin Paşa Camii ibadete açıldı!

1832 yılında Kosova’nın Prizren şehrinde Emin Paşa tarafından inşa edilen, iç süslemeleri ve tezyinatı ile Prizren şehrinin en güzel camilerinden biri olan Prizren Emin Paşa Cami’nin TİKA tarafından yapılan restorasyon ve çevre düzenlemesi tamamlandı.

Şırnak Mehmet Emin Acar Kampüsü'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

2015-2016 Eğitim yılında faaliyete geçmesi planlanan Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsünde inşaat, çevre düzenlemesi ve tefrişat çalışmaları son hızla devam ediyor.

Türk-Alman Çevre Yürütme Komitesi 12. Toplantısı gerçekleşti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar’ın başkanlığında “ Türk – Alman Çevre Yürütme Komitesi 12. Toplantısı ” dün gerçekleşti...

Serkan Emin çevre dostu bina açıklaması Haberi

Serkan Emin çevre dostu bina açıklaması


Türkiye’de halen 62 adet çevre dostu bina bulunuyor. 200 bina da sertifika alma hazırlığında. Kamuda ise sadece bir bina çevre dostu bina sertifikası aldı, iki kamu binasında hazırlık sürüyor. Altensis kurucu ortağı Serkan Emin, kamunun bu konuda özel sektöre ve Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, Bakanlığın çevreyle ilgili deklarasyonunun da bu yönde değerlendirilmesini istedi


Dünya Çevre Günü’nde Türkiye’ye ilişkin ilginç bir istatistik. Türkiye’de halen 62 adet çevre dostu bina bulunuyor. Yaklaşık 200 binanın ise çevre dostu bina sertifika süreci devam ediyor. Ancak kamu kurumlarında sadece bir binanın çevre dostu sertifikası bulunuyor, iki binanın hazırlığı da devam ediyor. 


Altensis kurucu ortağı Serkan Emin, kamunun bu konuda özel sektöre ve Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, Çevre Bakanlığı’nın çevre deklarasyonunun da bu yönde değerlendirilmesini...