05 / 05 / 2024

Serkan Emin kim

Serkan Emin kim

Enerji kimlik belgeleri ile binalar hızla kimliklerine kavuşuyor. BES Enerji ortaklarından Serkan Emin, toplam 8 milyondan fazla bina olmasına rağmen, Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısının 220 bini geçmediğine dikkat çekti.

Altensis: 2014 çevreci konutların yılı olacak!

Türkiye’nin en büyük cari açık nedeni olan enerji giderlerinin düşürülmesinin zaruretine dikkat çeken Altensis Projeler Koordinatörü Serkan Emin, “Enerjinin üçte birinin binalarda harcandığı Türkiye, 2014 yılında çevreci konutların önemini fark edecek” de

Altensis'ten kentsel dönüşüme yeşil güç önerisi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, dönüşümün yeşil bina standartlarına uygun yapılması halinde, senede 3 milyar dolarlık enerji tasarrufunun mümkün olduğunu belirterek, “Dönüşüm yatırımlarının hızlı amorti edilmesinin yolu yeşil binalardan geçiyor” dedi.

EKB alan bina sayısı 350 bin 12 oldu!

Mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunluluğuna rağmen, EKB alan bina sayısı ancak 350 bin 12 adet oldu. Serkan Emin, “2017 yılına yaklaşırken EKB alımlarının hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

Yeşil binalarda inşaat alanı genişliyor!

BERKAY Somalı, Emre llıcalı ve Serkan Emin tarafından 2008 yılında kurulan Altensis, sürdürülebilirlik yönetimi hizmetleri konusunda faaliyet gösteriyor.

AVM'ler çevre dostu binalara yöneldi!

Serkan Emin, maliyetler sebebiyle işletmecilerin yakın zamanda yeşil bina sertifikalarıyla tanışacaklarını söyledi. Sektörde son 5 yıldır dikkat çekici Yeşil AVM ve Yeşil Bina örnekleri sergileniyor.

AVM'ler çevreyi kazanca çevirdi!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, maliyetler sebebiyle işletmecilerin yakın zamanda yeşil bina sertifikalarıyla tanışacaklarını söyledi.

Serkan Emin: Enerji kimlik belgeleri ile binalar hızla kimliklerine kavuşuyor!

Enerji kimlik belgeleri ile binalar hızla kimliklerine kavuşuyor. BES Enerji ortaklarından Serkan Emin, toplam 8 milyondan fazla bina olmasına rağmen, Enerji Kimlik Belgesi alan bina sayısının 220 bini geçmediğine dikkat çekti.

Yeşil bina tasarruf demek!

Sektörünün lider firması, Altensis'in kurucu ortağı Serkan Emin, Leed ya da Breeam benzeri yeşil bina sertifikası alan binaların, çevre dostu olmayan binalara göre pek çok özelliği bünyesinde barındırdığını söyledi...

Yeşil bina sertifikalı gayrimenkul projelerinin özellikleri!

Altensis Kurucu Ortağı Serkan Emin, inşaatında bile çevre dostu malzemelerin kullanıldığı bu binaların, enerji tasarrufu, gri suların kullanımı, yenilenebilir enerji sistemlerine yer vermesi gibi çeşitli üstünlüklere sahip olduğunu dile getiriyor...

Serkan Emin: Türkiye'de kendi enerjisini üreten 69 bina var!

Altensis Danışmanlık yetkilisi Serkan Emin "Türkiye'de kendi enerjisini üreten 69 bina var. Ama hâlâ dünyanın gerisindeyiz' dedi Serkan Emin, "Çevreci binaların İstanbul'da olmasının en büyük sebebi şehrin nüfusu ve iş gücü" dedi.

Serkan Emin: Türkiye’de 62 adet çevre dostu bina var!

Türkiye’de halen 62 adet çevre dostu bina bulunuyor. 200 bina da sertifika alma hazırlığında. Kamuda ise sadece bir bina çevre dostu bina sertifikası aldı, iki kamu binasında hazırlık sürüyor.

GFF, KOBİ'lere konut sitelerine kullandıracağı teknik danışman kredi için Altensis'le anlaştı!

Green for Growth Fund ( GGF ) Türkiye'de Şekerbank kanalıyla K0Bî'lere, gayrimenkul projelerine, konut sitelerine kullandıracağı kredi için teknik danışman olarak Altensis'le anlaştı. Serkan Emin, fonun kredilerine aracılık edeceklerini belirtti.

Serkan Emin kimdir?

Altensis Kurucu Ortaklarından Serkan Emin, hangi firmalarda görev yaptı? Serkan Emin ne zaman LEED AP ünvanını elde etti? İşte biyografisi ile Serkan Emin kimdir? sorusunun cevabı...

Serkan Emin: 2014, enerji tasarruflu konutların yılı olacak!

Yeni yılın ilk günlerinde elektrik, doğalgaz gibi enerji kalemlerine zam bekleyen Türkiye, tasarruf dönemine giriyor. Yenilenen binaların yüzde 10'unun yeşil bina olması halinde 250 milyon dolar tasarruf öngörülüyor.

Serkan Emin kim Haberi

Serkan Emin kim

BES Enerji ortaklarından Serkan Emin “Bu konuda farkındalığın az olması kadar, belgenin nereden ve ne kadar zamanda alındığına ilişkin bilgi eksikliğinin de rolü bulunuyor. Bu amaçla kurduğumuz enerjikimlikbelgesi.com ile çok hızlı bir şekilde belge sahibi yapıyoruz” dedi.


Türkiye’de 5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu’na göre mevcut binaların 2017 yılına kadar Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alması zorunlu. Ancak resmi rakamlar Türkiye’nin enerji verimliliği konusunda çok yavaş yol aldığını ortaya koyuyor. 


BES Enerji ortaklarından Serkan Emin, Türkiye’de 8 milyondan fazla bina olduğu tahmin edilmesine rağmen, EKB alan bina sayısının 220 bin adedi geçmediğine, bunun da ancak yüzde 2’lik bir orana denk geldiğine dikkat çekti.  


Enerji Kimlik Belgesi Sahibi Bina Sayısı 220 Bin

Türkiye’nin bu alanda yavaş yol almasının birçok nedeni bulunduğunu anlatan BES Enerji Kurucu...