02 / 05 / 2024

sermaye kontrolü nedir

sermaye kontrolü nedir

Türkiye'de doların TL karşısında gördüğü en yüksek zirve yurt dışı ekonomistleri tarafından 'Türkiye'de sermaye kontrolü riskinin arttığına' ilişkin yorumların artmasına neden oldu. Peki sermaye kontrolü nedir, neden uygulanır, Türkiye'de sermaye kontrolü gelirse ne olur?

Aktascorp Yapı Malzemeleri Kalite Kontrol Test Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktascorp Yapı Malzemeleri Kalite Kontrol Test Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Aktaş tarafından kuruldu.

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Anli tarafından kuruldu.

Kuzey Kontrol Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Kontrol Uygunluk Değerlendirme Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Eyüp Ateş, Harun Soydan, Muhammet İsa Varol ve Seda Çeker ortaklığında kuruldu.

Döner sermaye ücreti nedir?

Döner sermaye ücreti, sıkça duyulan ekonomi alanındaki terimlerden biridir. Bu terim, özellikle de sektörler arasında sıklıkla kullanılır. Peki döner sermaye ücreti nedir, ne anlama gelir ve hangi işlemleri kapsar? İşte döner sermaye ücreti ile ilgili önemli bilgiler...

Nova Ndt Mühendislik Ve Test Kontrol Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Nova Ndt Mühendislik Ve Test Kontrol Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da 1.000,000,00 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Yaktaş Yapı Malzemeleri Kalite Kontrol Test Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yaktaş Yapı Malzemeleri Kalite Kontrol Test Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Aktaş taarfından kuruldu.

Prize Teknik Kontrol Ve Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prize Teknik Kontrol Ve Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile İlkay Betül Kasım tarafından kuruldu.

Certest Periyodik Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Certest Periyodik Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Özdemir ve Fatih Gökhan Kayseri ortaklığında kuruldu.

Altın dehası İslam Memiş çok ciddi uyarılarda bulundu! Dolar o seviyeye çıkacak

İslam Memiş, doların 25 TL'ye erişeceği tarih hususunda net bir açıklama yaptı ve vatandaşlara altın ve dolar meselesinde ikaz etti. Kur kontrolüyle seçime gidilebileceğini fakat sermaye kontrolüyle asla gidilemeyeceğini vurgulayan Memiş, yeni iletişim stratejisinin önemine vurgu yaptı.

Merkez Bankası'nın bankalardan talebi ne anlama geliyor? Döviz kuru fırlayacak mı?

Merkez Bankası'nın bankalardan yurtdışına yapılacak döviz gönderimlerinde ayrıntılı bilgi istemesi "sermaye kontrolü geliyor" iddialarını yeniden alevlendirdi. Merkez Bankası'nın rezervleri ile ilgili soru işaretleri arttı.

Türk lirasının aşırı değer kaybı ve doların yükselişi sonrası gündeme geldi! Sermaye kontrolü geliyor iddiası

Türkiye'de doların TL karşısında gördüğü en yüksek zirve yurt dışı ekonomistleri tarafından 'Türkiye'de sermaye kontrolü riskinin arttığına' ilişkin yorumların artmasına neden oldu. Peki sermaye kontrolü nedir, neden uygulanır, Türkiye'de sermaye kontrolü gelirse ne olur?

Ay Ölçüm Ve Teknik Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Ay Ölçüm Ve Teknik Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 40 bin TL sermaye bedeli ile Abdurahman Demir tarafından kuruldu.

Altek Grup Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Ve Teknik Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Altek Grup Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Ve Teknik Kontrol Hizmetleri Limited Şirketi bugün Esenler'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Tekbaş tarafından kuruldu.

sermaye kontrolü nedir Haberi

sermaye kontrolü nedir

Türkiye'de doların aşırı yükselişi sonrası piyasada 'Sermaye kontrolü' riskinin arttığına işaret edildi. Sermaye kontrolüne ilişkin ilk iddialar geçtğimiz yılın sonlarında 'Türkiye'de ekonomik OHAL ilan edilecek' şeklinde gündeme getirilmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Prof. Dr. İzzet Özgenç'in ekonomik kriz nedeniyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilebileceği yönündeki uyarısına ilişkin, "Sermaye kontrolünden başlayarak vatandaşın dolar mevzuat hesaplarına kadar bazı adımların atılabileceği gibi bir endişe yaratır ki bu, Türkiye’nin çok çok zor duruma düşmesine ve iflas etmesine sebep olabilir. Sakın ha öyle bir el uzatma olmasın" diyerek kamuoyunda oluşan endişelere dikkat çekti.

Dolar geçtiğimiz Aralık ayında 18 liraya dayanmış hükümet 20 Aralık gecesi açıkladığı Kur Korumalı Mevduat Hesabı uygulamasıyla doların yükselişini durdurmaya yönelik en ciddi adımını atmıştı. Alınan karar sonrası dolar 13 liraya...