05 / 05 / 2024

sermaye piyasa kanunu

sermaye piyasa kanunu

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş şirket ana sözleşmesidne değişiklik yaptı...

1 milyon konut hedefleyen Zeray halka arz için SPK'ya başvurdu!

1 milyon konut hedefleyen Zeray, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) başvuru yaptı.

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Ekonomik olarak rekabet ortamı içerisinde kullanıcılara sunumuna ilişkin piyasa faaliyetlerinin şeffaf, eşitlikçi ve istikrarlı biçimde sürdürülmesi amaçlanıyor.

Eminevim 300 milyon lira sermaye gücüyle uyum sürecine hazır!

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen ve şirketlere 100 milyon Türk Lirası sermaye şartı getiren Tasarruf Finansman Kanunu’nun altı aylık uyum sürecine Eminevim 300 milyon TL sermaye gücüyle hazır olduğunu duyurdu.

Özak GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Özak GYO, 1 Ocak 2020 ile 31 Ocak 2020 dönemine ait Sermaye Piyasa Kurulu tarafından hazırlanan sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu yayınladı.  

Akiş GYO 2020 yılı faaliyet raporu!

Akiş GYO, 1 Ocak 2020 ile 31 Ocak 2020 dönemine ait Sermaye Piyasa Kurulu tarafından hazırlanan sorumluluk beyanını ve faaliyet raporunu yayınladı.  

Gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı var mı?

Gelir Vergisi Kanunu’nun 89. maddesinde mükelleflere bazı harcamalarını beyanname üzerinden düşme hakkı tanınıyor. Peki gayrimenkul sermaye iratlarında indirim hakkı bulunuyor mu?

Faizsiz konutta sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

BDDK verilerine göre faizsiz tasarruf sisteminde faaliyette bulunan 34 firmanın, 372 bin üyesi olduğu ifade ediliyor. Piyasa verilerine bakıldığında ise, 300 kadar firmanın, 800 bin - 1 milyon arasında da üyesi bulunduğu öngörülüyor. Peki sermaye gücü olmayan şirketler hizmet verebilecek mi?

Akiş GYO 2020 yılı sorumluluk beyanı ve finansal raporu yayınlandı!

Akiş GYO'nun Sermaye Piyasa Kurulu'nun II-14.1. sayılı sermaye piyasasında finansal raporlamaya ilişkin Esaslar Tebliği'nin ikinci bölümünün 9. maddesi gereğince hazırlanan sorumluluk beyanı ve finansal raporu yayınlandı.  

Ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı!

Ürünlerin güvenli ve ilgili teknik düzenlemelere uygun olmasının sağlanması, piyasa gözetimi ve denetim ve yükümlülüklere ilişkin esasların belirlenmesini amaçlayan ürün güvenliği ve teknik düzenlemeler kanunu yayımlandı.

Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişiklik kanunu!

6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında düzenleme yapılmasına ilişkin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi.

Via GYO'dan SPK açıklaması!

VVia Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın paylarının Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında ve borsa kapsamından çıkarılması üzerine Via GYO, yatırımcılarına açıklama yaptı.

Metal Gayrimenkul, Anonim Şirketi kurdu!

Metal Gayrimenkul, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde ani surette kayıtlı sermayeli olarak bir yatırım ortaklığı anonim şirketi kurduğunu bildirmiştir.

Emay İnşaat'tan borçlanma aracı ihracı açıklaması!

Emay İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Sermaye Piyasası Kanunu'na ve yönetim kuruluna borçlanma aracı ihraç etme konusunda şirket esas sözleşmesinin 38. Maddesi'nde verilen yetkiye istinaden aldığı kararları yayınladı.

sermaye piyasa kanunu Haberi

sermaye piyasa kanunu

İntema İnşaat ve Tesisat Malzemeleri Yatırım ve Pazarlama A.Ş'den özel durum açıklaması;



Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:


Şirketimizin Yönetim Kurulu toplantısında ;6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu mevzuatına uyum nedeniyle, Şirket ana sözleşmesinin 3,4,5,6,12,13,14,16,17,18,20,23,24,25,26,27,28,29,30,31,32,33,34,35,36,37,38,39,40,41,44,45 nolu maddelerinin ekteki şekilde değiştirilmesine karar verilmiştir.


Detaylı bilgi için