05 / 05 / 2024

serpil yılmaz 2 kasım köşe yazısı

serpil yılmaz 2 kasım köşe yazısı

Habertürk Gazetesi yazarlarından Serpil Yılmaz bugünkü köşe yazısında Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı ele aldı...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: ‘200 bin konutun ihalesi devam ediyor

Deprem harcamaları için 2023 yılı bütçesinde 762 milyar lira, 2024 yılı bütçesinde de 1 trilyon 28 trilyon lira kaynak ayrıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2023’teki deprem harcamalarının milli gelirinin yüzde 3'ü bandında olduğunu, 2024’te bu oranın yüzde 2,5 olacağını belirtti.

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yılmaz Tevhid Tekstil İnşaat Ticaret Limited Şirketi Avcılar'da 2 milyon 275 bin TL sermaye bedeli ile Seyit Ahmet Taşdelen tarafından kuruldu.

Burak Yılmaz, Bodrum'dan 2 milyon euroya ev alacak!

Milli futbolcumuz Burak Yılmaz, kazandığıyla ev alıyor. Bodrum'un Demirbükü ilçesinde bulunan Gönülbükü Konakları’ndaki bir evi çok beğenen Yılmaz, ev sahibiyle anlaştı.

Cem Yılmaz'ın Zekeriyaköy'deki villası için vergi tartışması!

Cem Yılmaz Zekeriyaköy’deki havuzlu villasını 2 milyon dolara satışa çıkardı. Lüks villa için milyon liralarla ifade edilen satış ve kazanç beklentisi olunca haliyle ‘vergisi var mı’ diye de merak ediliyor...

Cem Yılmaz Zekeriyaköy'deki villasını 2 milyon dolara satıyor!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Zekeriyaköy'deki villasını 2 milyon dolara satışa çıkardı. Evde kiracı olan futbolcu Gael Clichy, Yılmaz'a her ay 50 bin lira kira ödüyor.

Polisan Holding’e CFO’su Ahmet Çağaşan Yılmaz oldu!

Polisan Holding’de, CFO’luk görevine 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla Ahmet Çağaşan Yılmaz atandı.

Cem Yılmaz Çiftçi Towers'tan 2 daire aldı!

Kazancını gayrimenkule yatıran isimler arasında yer alan Cem Yılmaz'ın Zincirlikuyu'daki Çiftçi Towers'tan iki daire aldığı ortaya çıktı.

Mimar Zeynep Yılmaz'ın aracının fiyatı dudak uçuklattı! 

Acun Ilıcalı'nın eski eşi ve Thanx Mimarlık firmasının  sahibi mimar Zeynep Yılmaz'ın aracının fiyatı dudak uçuklattı. Zeynep Yılmaz'ın aracının fiyatının 2 milyon 400 bin TL olduğu öğrenildi. 

Avrasya GYO Yusuf Ziya Yılmaz Samsun otogarı 2018 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yusuf Ziya Yılmaz Samsun şehirlerarası otobüs terminal binası, 2 adet akaryakıt istasyonu yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Düşler Vadisi 2.8 milyar TL’lik yatırımla yükseliyor!

Riva’da inşa edilecek olan Düşler Vadisi projesinde satışlar başladı. Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, 2.8 milyarlık yatırım yapacaklarını dile getirdi. 

Ziya Yılmaz: Yatırımlarda durma lüksümüz yok!

DAP Yapı bir hafta içinde Emlak Konut’un Nişantaşı ve Çekmeköy arazilerini 2.8 milyarla TL bedelle aldı. DAP Yapı patronu Ziya Yılmaz, “Bu ülkenin âşığıyım ve çok güveniyorum. Sektöre moral verdik, durmak gibi bir lüksümüz yok” dedi.  

Yılmaz Aydoğan: İstikrarın devamı ekonomiye yansıyacak!

Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, siyasi iktidarın istikrarının ekonomiye can vereceğini ifade etti. Aydoğan Tuzla ve Pendik'te yer alan 2 konut projesinin de devam ettiğini söyledi.

Yusuf Ziya Yılmaz'dan Gülsan Sanayi Sitesi açıklaması!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; “Gülsan Sanayi Sitesi’ni 2 sene sonra göremeyeceksiniz” dedi.

serpil yılmaz 2 kasım köşe yazısı Haberi

serpil yılmaz 2 kasım köşe yazısı

31 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında düzenlenen “10. Ayvalık Zeytin Hasat Günleri”nde, sanat, akademi, basın ve iş dünyasından çok sayıda konuk ağırlıyorlar. Ne var ki zeytinlikler ve zeytinyağı için başarıdan söz edilmesi zor günlerden geçtiğimiz de aşikâr.


25 dönümden küçük zeytinlikleri imara açan “Elektrik Piyasası Kanunu ile Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” yüzünden diken üstündeler.


Ayvalık Zeytin Üreticileri Derneği ve ATO Zeytin ve Zeytinyağı Komisyonu Başkanı Salih Madra’nın bundan 2.5 ay önce Tarım Bakanlığı’ndan Sanayi Bakanlığı’na havale edilen bu tasarının Meclis’ten çekilmesi için başlattığı kampanyayı 156 bin kişi imzaladı. Ayvalık’ta zeytin lobisi yürütenlerin bir kısmı, hangi proje için kaç zeytin ağacının kesileceğinin belirlenmesinin, tasarının ucu açık bir zeytinlik kıyımına dönüşmesini engelleyebileceği umudunu taşıyorlar. Kesilen zeytin...