29 / 04 / 2024

Sevda Tepesi projesi

Sevda Tepesi projesi

2007 yılında İçişleri Bakanı olan Abdülkadir Aksu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın sahibi olduğu ve inşaat izni istediği Sevda Tepesi'ne geçici de olsa kesinlikle hiçbir inşaat izninin verilemeyeceğini bildirmiş.

Amasya Teleferik Projesi için imzalar atıldı!

Amasya Ferhat Tepesi Teleferik ve Doğal Yaşam Alanı Projesi'nin fizibilite çalışmaları için imzalar atıldı.

Kocaeli Seyir Tepesi projesi çalışmaları sürüyor!

Dilovası Belediyesinin ilçe merkezinin kuş bakışı izlenebildiği Diliskelesi Tepesine kazandıracağı seyir tepesi projesi için çalışmalar devam ediyor.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap Projesi'nin temeli atılıyor!

Tarih Koridoru Projesi'nin en önemli ayağını oluşturacak olan Kültür Tepesi 2.Etabın temeli önümüzdeki günlerde atılacak.

Sevda Tepesi imara mı açılıyor?

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul'da Sevda Tepesi olarak bilinen alanın imara açılmasına ve yabancılara arazi satışına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap Projesi başlıyor!

İzmit Belediyesi’nin Tarih Koridoru 2.Etap Projesi içinde yer alan Kültür Tepesi’ndeki eski Sağlık İl Müdürlüğü binasının yıkımına başlandı. Binanın yıkımında ilk kepçeyi İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan vurdu.

Moment Beştepe Ofis projesi ofis anlayışını değiştiriyor!

Türkiye’nin en tepesi Beştepe’de yükselen Moment Beştepe Ofis projesi, içerisinde bulundurduğu sosyal donatıları ile ofis kavramını değiştiriyor.

Konya Alaaddin Tepesi arkeolojik park olacak!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Alaeddin Tepesi’nde yürütülen II. Kılıçarslan Köşkü arkeolojik Kazı Alanı ve Kentsel Tasarım projesi kapsamında, köşkü koruyan beton şemsiye yıkılma tehlikesi olduğu için kaldırılıyor.

İzmit Kültür Tepesi 2.Etap Projesi tanıtıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın büyük önem verdiği Kültür Tepesi 2.Etap Projesi ile ilgili olarak, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerine bilgi verildi.

Üsküdar Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'nin plan değişiklikleri askıda!

İstanbul Üsküdar'daki Büyük Çamlıca Tepesi'ne yapılacak tünel için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da devreye girdi. Bakanlığın hazırladığı imar planı değişiklikleri 15 Şubat'ta askıya çıktı. Plan değişikliklerine 15 Mart'a kadar itiraz edilebilecek.

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları projesi imar planı askıda!

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesine ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı...

Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları projesi için kamulaştırma!

İstanbul Üsküdar Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi kapsamında bazı taşınmazların İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Malatya Gelincik Tepesi imara açılıyor!

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Orduzu Mahallesi’nde bulunan Gelincik Tepesi için uydu kent projesi hazırladıklarını söyledi.

Çamlıca Tepesi ulaşım yolları imar planı askıdan iniyor!

İstanbul Üsküdar İlçesi, Çamlıca Tepesi Ulaşım Yolları Projesi'ne ilişkin 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı bugün askıdan iniyor...

Sevda Tepesi projesi Haberi

Sevda Tepesi projesi



İÇİŞLERİ BAKANI AKSU:


Sevda Tepesi'nde inşaat yapılamaz


MANSUR ÇELİK Ankara


    İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın inşaat izni istediği Sevda Tepesi'ne geçici de olsa kesinlikle hiçbir inşaat izninin verilemeyeceğini bildirdi. TBMM Bayındırlık İmar Komisyonu üyesi CHP'li Erdal Karademir ise TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeyi bekleyen Dönüşüm Alanları Hakkında Yasa Tasarısı ile Abdullah'ın istediği imar izninin verileceğini savundu.

    Karademir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, Milliyet'in Sevda Tepesi ile ilgili olarak yaptığı haberleri de anımsatarak Kral Abdullah'ın inşaat hakkı bulunup bulunmadığını sordu. Erdoğan yerine önergeyi yanıtlayan Aksu, Sevda Tepesi'nde hiçbir şekilde inşaat yapılamayacağını şöyle açıkladı: 


Kral Abdullah başvurmamış


 ...