10 / 05 / 2024

Şevket Çoruh tiyatrosu

Şevket Çoruh tiyatrosu

Birçok tiyatro sahnesinin kapatıldığı bir dönemden geçiyoruz. Ne mutlu ki, başta gençler pek çok tiyatro insanı, elimizden alınan bu nefes alma alanlarının yerlerine yenilerini koyuyor. Bu insanların arasına Şevket Çoruh da eklendi.

Şevket Çoruh'un tiyatro binasının inşaatı Ekim'de bitecek!

Tiyatro oyuncusu Şevket Çoruh, Kadıköy'deki eski Ulvi Uraz Tiyatrosu'nun binasını satın alıp 'Baba Sahne'nin inşaatına girişti. Ekim ayında perdelerini açması planlanan sahneyi Şevket Çoruh'la konuştuk.

Şevket Aykan Sözüçetin kimdir?

Gıda sektöründe önde gelen bir isimlerinden olan Şevket Aykan Sözüçetin kimdir? Şevket Aykan Sözüçetin evli mi? İşte ayrıntılar...

Panik havası daha da güçlenecek diyen ekonomist Şevket Sayılgan doların nerede duracağını açıkladı

Dolar/TL 14 gün sonra yeniden 17 liranın üzerine çıktı. Cumhuriyet TV'de konuşan ünlü ekonomist Şevket Sayılgan, yıl sonu için dolar/TL kuru tahminini canlı yayında paylaştı.

Şevket Batumoğlu vefat etti!

Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. Mali ve İdari İşler eski Müdürü Şevket Batumoğlu hayatını kaybetti.

Çoruh Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Çoruh Gayrimenkul İnşaat Danışmanlık Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Maltepe’de 200 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Uğur Işık ve Mustafa Ender Yılmazoğlu tarafından kuruldu.

Şevket Sabancı kimdir?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı kimdir? Şevket Sabancı hangi görevlerde bulundu?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat etti!

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti.

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun kirasını ödeyemediği için kapanması mecliste!

Ankara Sanat Tiyatrosu'nun pandemi sürecinde kirasını ödeyemediği için kapanmasına ve özel tiyatroların desteklenmesine yönelik Bakanlıkça yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kaya, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İBB, Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu alıyor!

İBB’ye bağlı Şehir Tiyatroları Müdürlüğü, Yıldız Kenter tarafından kurulan Yıldız Kenter Tiyatrosu’nu İBB bünyesine katıyor.

İBB Yıldız Kenter Tiyatrosu'nu satın aldı!

İstanbul’un en önemli tarihi kazanımlarından biri olan Kenter Tiyatrosu'nu İBB satın aldı. Yıllarca Kenter Tiyatrosu'nda sahne alan Tiyatrocu Nedim Saban, karardan sonra yaptığı paylaşımla Ekrem İmamoğlu'na teşekkür etti. AKP grubu ise komisyonda onay verdiği teklifi genel kurulda onaylamadı.

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

Muammer Karaca Tiyatrosu'nun restorasyonu 2021'de tamamlanacak! 

Beyoğlu’ndaki Muammer Karaca Tiyatrosu’nu restore etmek için İBB’nin açtığı ihale sonuçlandı. Ünlü tiyatro binası 15 milyon 244 bin liraya restore edilecek. Restorasyon çalışmalarının 2021'de tamamlanması planlanıyor. 

Yüksek Mimar Şevket Uğurluer vefat etti! 

Yüksek Mimar Şevket Uğurluer, 81 yaşında hayata gözlerini yumdu.  Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

Arnavutköy’e yeni açık hava tiyatrosu müjdesi!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım yaptığı açıklamada “Arnavutköy’e yeni açık hava tiyatrosu yapacağız” dedi.

Şevket Çoruh tiyatrosu Haberi

Şevket Çoruh tiyatrosu

Daha önce de yazmıştım, Çoruh; tiyatrolar cenneti Bahariye’deki Eski Ulvi Uraz Tiyatrosu’nun binasını satın aldı ve hummalı bir inşaat çalışmasına başladı. Bir süredir ‘Baba Sahne’ adını verdiği tiyatro ve konser salonunu ekim ayında sanatseverlerle buluşturmak için var gücüyle çalışıyor. Yine yazmıştım, “İlk fırsatta soluğu yanında alıp Baba Sahne’yi Çoruh’tan dinleyeceğim” diye. Geçenlerde doğum anlarının bir parçası olduğum için mutluluktan havalara uçtuğum Baba Sahne’de buluştum kendisiyle.


‘SALON YOKSA BİZ YAPACAĞIZ’

“Bu sezon özellikle ödenekli tiyatrolarda baskı ve sansür hep gündemdeydi. Özgürce sanat yapma isteği Baba Sahne’yi kurmanızın başlıca nedeni olmalı” diye girdim söze. “Bir tiyatrocunun hayallerinin en büyüğü kendi salonunun olmasıdır. Bu fikir hep aklımda vardı” dedi ve şöyle devam etti:

“Artık işimizi özgürce yapmamızın tek yolu kendimize ait bir yerimizin olması. Fişlenmenin...