27 / 04 / 2024

Şevket Çoruh'un tiyatro binasının inşaatı Ekim'de bitecek!

Şevket Çoruh'un tiyatro binasının inşaatı Ekim'de bitecek!

Tiyatro oyuncusu Şevket Çoruh, Kadıköy'deki eski Ulvi Uraz Tiyatrosu'nun binasını satın alıp 'Baba Sahne'nin inşaatına girişti. Ekim ayında perdelerini açması planlanan sahneyi Şevket Çoruh'la konuştuk.



Arka Sokaklar dizisinin 'Mesut Komiser'i, tiyatro oyuncusu Şevket Çoruh, varını yoğunu ortaya koydu. Kadıköy'deki eski Ulvi Uraz Tiyatrosu'nun binasını satın alıp 'Baba Sahne'nin inşaatına girişti. Ekim ayında perdelerini açması planlanan sahneyi Şevket Çoruh'la konuştuk. 


Baba Sahne'nin kuruluş amacı nedir? 

Baba Sahne'yi bizi var eden şeyin tiyatro olduğunu bilerek, eğer biı sahnemiz olursa yetim kalmayacağımızı hissettiğimiz için yaptık. Birçok yorumlar da oldu tabii. Mesela Mustafa Üstuııdağ. "Cenazemizin kalkacağı yer belli oldu" dedi. 

Bizler için önemli bir şey bu. İnşallah seyircilerimizle buluşup bir şeyler paylaşırız. Benimle beraber yürüyen arkadaşlarımla birlikte Baba Sahne'yi Türkiye'yi anlatan bir sahne haline getireceğiz. Baba Sahne bizim baba ocağımız olacak. Biz burada hem bizim, hem de gelecekte tiyatroya gönül verecek insanlaıın kullanabileceği biı yeı kuruyoruz. Hayallerimiz için bir başlangıç burası. 


Nasü başladı bu serüven? 

27 Mart'ta bu mekânı satın aldık. Çok enteresan, tapuda da burası tiyatro olarak gözüken bir yer. Burayı yapan müteahhit Mustafa Ekşioğlu, mekânı tiyatro olarak kaydettirmiş. 

Burası sonrasında sinema, atari salonu ve oyun alam yapılmış ama 1970'lerin başında yapılan bu binayı asıl yapım nedeni olan tiyatroya tekrar dönüştürmeye çalışıyoruz. Meselemiz tiyatro ama arada konserler de olacak, bu alanı çok amaçlı kullanmak da istiyoruz. 


KENDİ YAZDIĞIMIZ OYUNLARI OYNAYACAĞIZ 

Nasıl oyunlar oynanacak burada? 

Daha çok yerli oyunlar olacak. Baba Sahne'yi kuruluş aşamasında yazar aıkadaşlaıımızla birlikte oluşturduk. Kendi yazdığımız oyunları oynayan bir ekip olacağız. 


Sanatçı arkadaşlarınızdan destek görüyor musunuz? 

Sanatçılardan pek çok kişi destekledi. Bu işe gönül veren herkes yardımcı olmaya çalıştı. Böyle de olması gerekir. Hepsine de çok teşekkül ediyoruz. Burada pek çok büyük sanatçıyla birlikte oyunlar da oynayacağız. 


Peki Baba Sahne ne zaman perdelerini açacak? 

Yapılacak daha çok iş var ama ekimde sahnemizi açmayı düşünüyoruz. Sahnenin 300 kişilik bin kapasitesi olacak. Yetiştirmeye çalışıyoruz, elimizde avuç um uzda ne varsa satmaya başladık. Bir kaç ev. arabalarımız vesaire hepsini satıyoruz. Kalan ne varsa satıp sahneyi bitiı meye uğraşacağız. Bize bizden başka kimsenin faydası olmadığım anladık. 



Hürriyet



Geri Dön