22 / 07 / 2024

seyahat edilecek yerler 2015

seyahat edilecek yerler 2015

2014'ün sonuna yaklaşıyoruz. Şimdiden 2015'te nereye gideceğinizi düşünüyorsanız Sabah Gazetesi sizin için bir liste hazırladı. Maceracılara, huzur arayanlara ve daha nicelerine uygun liste karşınızda...

Aydın-Denizli Otoyolu seyahat süresini 1 saat 15 dakikaya düşürecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Aydın-Denizli Otoyolu'nun tamamlanmasıyla güzergahtaki seyahat süresi 2 saat 15 dakikadan 1 saat 15 dakikaya düşecek. Yıllık toplam 614 milyon lira tasarruf edilecek." dedi.

Otobüs bileti tavan ücretlerinde indirim!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle karayoluyla yurt içi yolcu taşımacılığında uygulanan tavan ücret tarifesinde yüzde 25 ile 30 arasında indirime gitti. Seyahat edilecek yol mesafesine göre 70 lira ile 375 lira arasında tavan ücret uygulanacak.

Kamu arazileri ihalesiz tahsis edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisi yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Buna göre, ‘turizm tesisi hizmet alanı’ olarak görülen yerler, ihalesiz turizmcilere tahsis edilecek.

Düzce'nin 5 yıllık imar planına ek yerler belirlenecek!

Düzce Belediyesi tarafından 5 yıllık imar planına dahil edilecek yerler Eylül ayı içinde yapılacak meclis toplantılarında gündeme alınacak.

Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir?

Orman kadastro komisyonlarınca Hazine adına orman sınırları dışına çıkartılan yerler yeniden orman olabiliyor. Peki, yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nerelerdir? Yeniden orman olarak ihdas edilecek yerler nasıl tespit edilir?

Tarihi Zile evleri restore edilecek!

Tarihi Zile evleri restore edilecek. Zile Belediye Başkanı Vidinel, "Restorasyonunu yaptığımız konaklarımızı butik otel ve yöresel yemeklerimizin ikram edildiği yerler haline getirmek için gayret ediyoruz" dedi.

2015'te seyahat edilecek yerler!

2014'ün sonuna yaklaşıyoruz. Şimdiden 2015'te nereye gideceğinizi düşünüyorsanız Sabah Gazetesi sizin için bir liste hazırladı. Maceracılara, huzur arayanlara ve daha nicelerine uygun liste karşınızda...

Orman arazisi olarak ilan edilen yerler vatandaşa iade edilecek!

Devletin orman arazisi diyerek aldığı araziler iade edilecek. Tapusu olan araziler 49 yıllığına bedelsiz olarak verilecek, tapusuz olan araziler ise 29 yıllığına kiralanacak...

Kayseri'de katı atık depolama tesisi inşaat işi ihale edilecek!

Kayseri katı atık düzenli depolama tesisi ve pilot kompost tesisi inşaat işi 30 Ocak 2013 tarihinde ihale edilecek...

San Stefano Kilise Anıtı, Yeşilköy'de yeniden inşa edilecek!

Rus işgalini hatırlattığı için 1914 yılında dinamitle yıktırılan San Stefano kilise- anıtı, Yeşilköy'de yeniden inşa edilecek...

Kuzey Marmara projesi 5 Şubat'ta 3 milyon TL'ye ihale edilecek!

Kuzey Marmara 3. Boğaz Köprüsü dahil Otoyolu projesi Odayeri, Paşaköy kesimi yap işlet devret modeli ile 3 milyon TL'ye kapalı teklif usulüyle ihale edilecek.

Bursa İznik Devlet Hastanesi inşaatı işi ihale edilecek!

Bursa İznik 60 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı işi 19 Aralık 2012 tarihinde ihale edilecek...

E-5 Karayolu üzerindeki Talatpaşa Köprüsü yeniden inşa edilecek!

Kağıthane Talatpaşa Mahallesi ile Şişli Kaptanpaşa Mahallesi arasında yaya ve araç geçicini sağlayan Talatpaşa Köprüsü yeniden inşa edilecek. Çalışma nedeniyle Darülaceze metrobüs durağı 27 kasım tarihinden itibaren 10 gün kapatılacak...

seyahat edilecek yerler 2015 Haberi

seyahat edilecek yerler 2015

UMMAN

Arap Yarımadası'nda bulunan Umman'ın 15 bin yıllık bir geçmişi var. Buradaki otantik mimariye sahip binalar arasında ve semt pazarlarında dolaşırken kendinizi bir Indiana Jones filminde hissedebilirsiniz.


AVUSTRALYA , TAZMANYA

Macera dolu seyahatleri sevenlerdenseniz Avusturalya'nın Tazmanya Adası tam size göre. Tazmanya Canavarı ve çeşitli vahşi doğa canlılarıyla burada tanışabilir hatta selfie çekebilirsiniz!


FİLİPİNLER

Kalabalık kentleri, aktif volkanları, Dünya Mirası Listesi'ndeki 2 bin yıllık pirinç tarlaları, berrak denizi ve tropikal adalarıyla rüya gibi seyahatin adresi Filipinler...


BOSNA HERSEK

Geçmişin izlerini sokaklarından okuyabileceğiniz Bosna Hersek'in en popüler yeri savaşın sembollerinden biri haline gelen meşhur Mostar Köprüsü.


KÜBA

Özgürlüğün ve dansın ülkesi Küba, cıvıl cıvıl sokakları, nostaljik arabaları ve sıcak esintili havasıyla birkaç kez gitmek isteyeceğiniz bir ülke. Fırsatını bulursanız mutlaka salsa kulüplerine gitmelisiniz!


YENİ ZELANDA

21 saatlik hava yolculuğu sonunda ulaşabileceğiniz Yeni...