03 / 07 / 2024

2015'te seyahat edilecek yerler!

2015'te seyahat edilecek yerler!

2014'ün sonuna yaklaşıyoruz. Şimdiden 2015'te nereye gideceğinizi düşünüyorsanız Sabah Gazetesi sizin için bir liste hazırladı. Maceracılara, huzur arayanlara ve daha nicelerine uygun liste karşınızda...



UMMAN

Arap Yarımadası'nda bulunan Umman'ın 15 bin yıllık bir geçmişi var. Buradaki otantik mimariye sahip binalar arasında ve semt pazarlarında dolaşırken kendinizi bir Indiana Jones filminde hissedebilirsiniz.


AVUSTRALYA , TAZMANYA

Macera dolu seyahatleri sevenlerdenseniz Avusturalya'nın Tazmanya Adası tam size göre. Tazmanya Canavarı ve çeşitli vahşi doğa canlılarıyla burada tanışabilir hatta selfie çekebilirsiniz!


FİLİPİNLER

Kalabalık kentleri, aktif volkanları, Dünya Mirası Listesi'ndeki 2 bin yıllık pirinç tarlaları, berrak denizi ve tropikal adalarıyla rüya gibi seyahatin adresi Filipinler...


BOSNA HERSEK

Geçmişin izlerini sokaklarından okuyabileceğiniz Bosna Hersek'in en popüler yeri savaşın sembollerinden biri haline gelen meşhur Mostar Köprüsü.


KÜBA

Özgürlüğün ve dansın ülkesi Küba, cıvıl cıvıl sokakları, nostaljik arabaları ve sıcak esintili havasıyla birkaç kez gitmek isteyeceğiniz bir ülke. Fırsatını bulursanız mutlaka salsa kulüplerine gitmelisiniz!


YENİ ZELANDA

21 saatlik hava yolculuğu sonunda ulaşabileceğiniz Yeni Zelanda, dünyanın en huzurlu ülkeleri arasında yer alıyor. Volkanik dağların üzerine kurulu yerleşimleri gezdiğinizde yol yorgunluğunuzu atacaksınız.


SIRBİSTAN, BELGRAD

Sırbistan'ın her yeri güzel fakat başkenti Belgrad ayrı bir güzel. Çünkü ırmağın yanında kurulu şehir, mimarisi ve gece hayatıyla 24 saat yaşıyor


NİKARAGUA

Orta Amerika'nın en güvenli ülkesi Nikaragua'da, Isla de Ometepe, kuş cenneti Rio San Juan ve kovboy kasabası Matagalpa'yı mutlaka görmelisiniz. Türkiye vatandaşları bu ülkeye üç ay vizesiz seyahat edebiliyor.


ŞİLİ

Atacama Çölü geçireŞili'nin kuzeyinde bulunan Atacama Çölü, yaklaşık 15 milyon yaşında! Bir çöl deneyimi yaşamak istiyorsanız burası tam size göre.


İRLANDA

Ülkenin her köşesinde bir günde dört farklı mevsim yaşanan İrlanda'nın doğayla iç içe küçük kasabalarında huzur dolu bir hafta geçirebilirsiniz.


TÜRKİYE

Uzun bir yolculuk yapmak istemeyenler için Türkiye'nin her köşesi doğal güzellikler ve tarihi eserlerle dolu. Keşfedilmeyi bekleyen onlarca yer var: Kapadokya, Pamukkale, Efes ya da Mardin... Biri mutlaka size göre...


MADAGASKAR

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Atsinana Yağmur Ormanları ve nadir canlı türleriyle Madagaskar bambaşka bir seyahat deneyimi sunuyor.


ŞİLİ, PATAGONYA

Patagonya'daki Torres del Paine Milli Parkı'nda doğanın ne kadar cömert olduğuna şahitlik edeceksiniz. Burası özellikle dağ tırmanışı ve dağ manzarası sevenler için bir cennet.


FAS

Zengin bir mutfağa sahip olan Fas'ın en çok ziyaret edilen bölgesi Chefchaouen, bir diğer adıyla Mavi Şehir. Gündoğumunu buradan izleyenlerin mutluluğu keşfettiği söyleniyor.


GÜNEY AFRİKA

Televizyonda heyecanla izlediğiniz vahşi doğa belgesellerini bir rafa kaldırıp kendi safari turunuza çıkın. Güney Afrika'da safari araçlarında vahşi doğayı gözlemleyebilir ve kendinize unutulmaz bir anı armağan edebilirsiniz.


Sabah Gazetesi 


Geri Dön