19 / 07 / 2024

seyahat harcaması

seyahat harcaması

Türkiye'de seyahat edenlerin, geçen yılın son çeyreğinde yaptığı harcama da 2,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

EPB Turizm ve Seyahat Acentalığı Limited Şirketi kuruldu!

EPB Turizm ve Seyahat Acentalığı Limited Şirketi 2 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Şişli 'de, Ertuğrul Papatya Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Turuncudisk Turizm Seyahat ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turuncudisk Turizm Seyahat ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi 27 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye bedeli ile Bahçelievler'de, Niyazi Açıkgöz Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Destınatıon Servıces Turkey Turizm ve Seyahat Anonim Şirketi kuruldu!

Destınatıon Servıces Turkey Turizm ve Seyahat Anonim Şirketi 27 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Beyoğlu'nda, Jorge Cerdo Munar Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda kuruldu.

Ankara-İstanbul YHT ile yılda 10 milyon yolcu seyahat edecek!

Milli Tren Projesi kapsamında, demiryollarındaki çalışmalarla ülkemiz demir ağlarla örülüyor. Yakın gelecekte sadece Ankara-İstanbul arasındaki YHT ile yıllık 10 milyon yolcunun seyahat etmesi hedefler arasında.

Al Morad Seyahat ve Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Morad Seyahat ve Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi 25 Şubat 2015'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Başakşehir'de, Louay Al Jarrad Müdürlüğü'nde kuruldu.

PV Pasha Ekspres Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

PV Pasha Ekspres Turizm Seyahat Organizasyon ve Ticaret Limited Şirketi 20 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de, 25 Şubat 2015'te Kemalettin Ülgün, Nevin Savaş, Zübeyde Doğan ortaklığında kuruldu.

Özkeşan Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi Silivri 2 İstanbul Şubesi açıldı!

Özkeşan Turizm Seyahat Ticaret Limited Şirketi Silivri 2 İstanbul Şubesi 23 Şubat 2015'te, 50 bin TL sermaye ile Fahrettin Kaya Şube Müdürlüğü 'nde açıldı.

Yeşilkaya Turizm Seyahat Acentası Limited Şirketi kuruldu!

Yeşilkaya Turizm Seyahat Acentası Limited Şirketi 23 Şubat 2015 'te, 50 bin TL sermaye ile Şişli Cumhuriyet Mahallesi 'nde, Cemal Yeşilkaya Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Seyahat acentelerine dair kanun taslağı!

İnternet üzerinden tatil vurgunu peşindeki sitelere erişim engellenecek. Seyahat Güvence Kurulu, yarım kalan seyahatlerin tamamlanmasını sağlayacak. Ayrıca tatil paralarının iadesine aracı olacak.

BVY Turizm ve Seyahat Acenteliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şubesi açıldı!

BVY Turizm ve Seyahat Acenteliği Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şubesi Fatih'te, 500 bin TL sermaye ile 18 Şubat 2015'te, Bilir Vakıf Yarımağan Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Titus Turizm ve Seyahat Acentası Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Titus Turizm ve Seyahat Acentası Limited Şirketi İstanbul Şubesi 16 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile Mecidiyeköy'de, Memed Ali Barutçu Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Dadaş Seyahat Turizm Acentelik ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dadaş Seyahat Turizm Acentelik ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi 16 Şubat 2015'te, 20 bin TL sermaye ile Beyoğlu'nda, Ömer Faruk Kubaşık Müdürlüğü 'nde kuruldu.

seyahat harcaması Haberi

seyahat harcaması

Türkiye'de seyahat harcaması geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 12,98 oranında artarak 15,6 milyar lira oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2011 yılı dördüncü dönem, "Hanehalkı Yurtiçi Turizm Araştırması" sonuçlarını yayımladı.

Verilere göre, Türkiye'de yurt içinde ikamet edenlerin bir ve daha fazla gecelemeli olmak üzere yaptıkları seyahat harcaması, geçen yılın tamamında 15 milyar 641 milyon 262 bin lira oldu.

Yılın tamamında seyahat başına ortalama harcama tutarı da 238 lira olarak hesaplandı.

Son çeyrek verileri

Geçen yılın son çeyreğinde yurt içinde ikamet edenler, bir ve daha fazla gecelemeli 13 milyon 377 bin seyahat gerçekleştirdi.

Söz konusu dönemde seyahate çıkış amacı olarak birinci sırada yüzde 77,1 ile "yakınları ziyaret", ikinci sırada yüzde 8,4 ile "gezi, eğlence, tatil", üçüncü sırada ise yüzde 7,7 ile "sağlık" amacıyla yapılan seyahatler...