06 / 05 / 2024

Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kamulaştırma

Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kamulaştırma

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Selamet Mahallesi’ndeki Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi çevresinde kamulaştırdığı 7 binanın yıkımıyla okulun mekan kalitesini en üst seviyeye çıkarıyor.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi merkez kampüsü içinde yapım çalışmalarına 2018 yılı Şubat ayında başlanan H Blok ve Merkezi Araştırma Laboratuarı (MARAL) inşaatları hız kesmeden sürüyor. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulacak!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı. Üniversitede eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek.

Sakarya Şeyh Edebali Camii çalışmaları ne durumda?

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 2012 yılında temeli atılan 10 bin kişi kapasiteli Şeyh Edebali Camii'nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Caminin, tamamlandığında şehrin en büyük ibadethanesi olacağı belirtildi.

Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a sahip çıkıyor!

Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk izlerini bünyesinde barındıran tarihi değerleri ayağa kaldırmaya devam ettiklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı Edebali, restorasyon çalışmalarıyla Yıldırım’ın dünyaya açılan penceresi Cumalıkızık’a sahip çıktıklarını ifade etti.

Bursa Selamet Mahallesi'ndeki 7 bina yıkıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Selamet Mahallesi’ndeki Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi çevresinde kamulaştırdığı 7 binanın yıkımıyla okulun mekan kalitesini en üst seviyeye çıkarıyor.

Sakarya Şeyh Edebali Camii 2017'de açılacak!

Şeyh Edebali Camii’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 2017 yılına kadar ibadete açılması planlanan camide kubbe yapım çalışmalarına sona yaklaşıldı

Sakarya Şeyh Edebali Camii hizmete açıldı!

Osmanlı Devletinin manevi mimarlarından Şeyh Edebali adına yaptırılan cami ve külliye açılışı ile anma programı düzenlendi. Konuşma yapılan programda katılımcılara yemek de ikram edildi.

Sakarya Şeyh Edebali Camii Projesi inşaatı neden durdu?

1 yıl önce mali sebepler yüzünden inşaatına ara verilen, şehrin en büyük camii projesi olan Şeyh Edebali Camii Projesi'nde, bu kez de iş güvenliği eksikliği nedeniyle çalışmalar durdu

Hamamlıkızık Camisi açıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Hamamlıkızık Camisi törenle hizmete açıldı. Başkan Edebali, "Kızık kültürünü yaşatma projemiz içinde Hamamlıkızık önemli bir yere sahip" dedi.

Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi açıldı!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çeşitli etkinliklere katılmak üzere geldiği Bilecik'te Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan'ı ziyaret etti. Avcı, saha sonra Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılışına katıldı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde peyzaj düzenlemesi yapılıyoré

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Uygulamalı Bilimler MYO peyzaj düzenleme çalışmalarına başlandı. Bozüyük Meslek Yüksekokulu ve 4 yıllık eğitim veren fakülte niteliğinde Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu yer alacak..

Cumalıkızık projesi onaylandı!

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Cumalıkızık'ın yeniden şekillenmesini sağlayacak imar planı, Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan yapılan inceleme sonrası onaylandı. İsmail Hakkı Edebali, "Bursa'nın en iyi kimliğinin burası olduğunu" belirtti.

Yıldırım Cumalıkızık projesine onay!

‘Yeni Yıldırım’ı turizm merkezi haline getirmek için projeler üreten Başkan İsmail Hakkı Edebali, dünya mirası Cumalıkızık’ı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmek için çalışmalarını da sürdürüyor.

Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kamulaştırma Haberi

Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi kamulaştırma


Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, ihtiyacı karşılamayan eski okul binalarının yenilenmesi ve ihtiyaç duyulan bölgeleri yeni binalar kazandırılması yönünde yoğun mesai harcayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Selamet Mahallesi’ndeki Şeyh Edebali Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni modern bir yapıya kavuşturuyor. Binalar arasında sıkışıp, kalan okula bağlantı yolları ve otoparklar kazandırılması için çevresindeki 7 binayı kamulaştıran Büyükşehir Belediyesi, yıkım çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladı. Bağlantı yolları, otopark ve çevre düzenlemelerinin de tamamlanasının ardından okuldaki mekan kalitesi de en üst seviyeye çıkarılacak.


Kamulaştırılan binaların yakılmasıyla çevresi açılan okul alanında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geleceğin teminatı olan gençlerin en iyi şekilde yetişmesi amacıyla tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti. Kent merkezinde yapılması gereken ancak arazi mülkiyeti sorunu çözülemediği için onlarca yıldır bekleyen eğitim...