29 / 04 / 2024

Sakarya Şeyh Edebali Camii 2017'de açılacak!

Sakarya Şeyh Edebali Camii 2017'de açılacak!

Şeyh Edebali Camii’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 2017 yılına kadar ibadete açılması planlanan camide kubbe yapım çalışmalarına sona yaklaşıldı




Adapazarı Şeyh Edebali Camii ve Külliyesi inşaat çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Mühendis Ahmet Erdem, bu yıl içinde yapımın tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyerek, “Kubbe çalışmalarına başladık, bir aya kadar tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Şeyh Edebali’nin külliyesi ile birlikte Sakarya’nın en büyük camisi olacağını hatırlatan mühendis Erdem, “4 adet bodrum katı, cami katı ve mahvel ile 6 kat olacak olan camimizin 250 araçlık da kapalı otoparkı olacak.  Erkek WC 60, kadın WC 14, engelli WC 4 adet olacak. Erkekler için abdest alma yeri 80, kadınlar için de bu sayı 29” diye konuştu.

KÜLLİYE

Caminin külliyesi hakkında da bilgi veren Erdem, şunları söyledi: “Külliyemizde konferans salonu, kütüphane, eğitim salonları, Kur’an kursu ve eğitmen odaları, kreş, spor salonları, el sanatları atölyeleri, yemekhane, sağlık ocağı ve müftülük bulunacak. Bu birimler de en güzel şekilde yapılarak vatandaşın hizmetine sunulacak.” Temel ve kat betonlarında C35, minare tonoz ve kubbe betonlarında ise C40 betonu kullanıldığını belirten Erdem, “Camimizin inşaatında en kaliteli malzemeleri tercih ediyoruz, burası milletin camisi. Elimizden geldiği kadarıyla camimizi en güzel şekilde tamamlayarak ibadete açılmasını sağlayacağız” diyerek sözlerini noktaladı.



Yeni Sakarya


Geri Dön