17 / 06 / 2024

Seyhan restorasyon projeleri

Seyhan restorasyon projeleri

Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, konağı restore edilmek üzere ailesinden teslim aldı. Tarihi Tepebağ Mahallesi'ndeki konağın restorasyonu için Savaşan ailesini temsilen Aydın Murat Savaşan'la protokol imzalandı.

Adana Seyhan Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!

Yeni millet bahçesi projeleri için düğmeye basan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana Seyhan Millet Bahçesi projesinin ihalesini gerçekleştirdi.

Eyüpsultan’da dev restorasyon projeleri başlıyor!

Eyüpsultan Belediyesi tarafından hayata geçirilecek ESTAM projesi kapsamında 98 hektarlık alanda yürütülen 67 farklı projenin tanıtımı yapılacak.

Edirne Selimiye Camisi'nin restorasyonu ihale aşamasında!

Sultan 2. Selim tarafından yaptırılan ve Mimar Sinan'ın, "Ustalık eserim dediği Edirne'deki Selimiye Camisi'nin restorasyon projeleri onaylandı ve ihale aşamasına gelindi.

Ordu Projeleri Yapex Yapı Fuarı'nda görücüye çıktı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Antalya’daki Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı’na katıldı. Fuarda, büyükşehirin projeleri büyük ilgi gördü.

Çatalca'daki 22 tarihi eser restore edilecek!

Çatalca Belediyesi tarihi eserlere sahip çıkmaya devam ediyor. Ferhatpaşa Çeşmesi'nin Restitüsyon ve Restorasyon Projeleri, Kültür Ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandı.

Kuşadası restorasyon projeleri sergileniyor!

Kuşadası Belediyesi ile Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen “Kuşadası Tarihi Evleri ve Mahalleri Koruma, Yaşatma ve Turizme Kazandırma” çalışmasıyla hazırlanan restorasyon projelerinin sergisi açıldı.

Seyhan Belediyesi’nin projeleri Adana İnşaat Fuarı'nda!

Adana İnşaat, Yapıda Yenilikler, IHS ve Kent Fuarları kapılarını açtı. Seyhan Belediyesi’nin başta kent meydanı ve kentsel dönüşüm olmak üzere birçok projesi fuarda sergilendi.

Mersin Büyükşehir'den Anemurium restorasyon çalışmalarına destek!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Anamur ilçesinde bulunan “Anemurium Antik Kenti Arkeolojik-Bilimsel Tespit, Belgeleme ve Restorasyon Projeleri Hazırlık Çalışmalarına” destek veriyor.

Adana Seyhan'daki Nuri Has Pasajı restore edilecek!

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, tarihi Nuri Has Pasajı’nın tekrar Adana’ya kazandırılması için mülk sahibi Özilhan ve Has aileleri ile İstanbul’da bir araya geldi. Karalar, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının her iki aile ve belediye işbirliği ile yapılması mutabakatına vardı.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

TOKİ Adana Seyhan 1.202 konut ihalesi yapıldı!

TOKİAdana’nın Seyhan ilçesi İsmetpaşa ve Barış Mahallerinde uyguladığı kentsel dönüşüm projeleri bölgeyi cazibe merkezine dönüştürüyor. Projenin 2. etabında inşa edilecek 1.202 konutun ihalesi yapıldı.

Ege Medeniyetleri Müzesi tekrar gündemde!

İzmir'e açık hava müzesi geliyor. Tarihi yapılar için de adım atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentteki tüm yapıları satın alma ve restorasyon projeleri ile kurtarmayı planlıyor

Kocaeli Tavşancıl’daki tarihi yapı restore edilecek!

Kocaeli'de tarihi binalar restorasyon projeleri kapsamında yenilenerek, kullanılabilir hale getiriliyor. Bu kapsamda Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan bir tarihi yapının daha restore edilmesi için çalışma başlatılıyor.

Seyhan restorasyon projeleri Haberi

Seyhan restorasyon projeleri


Belediye Başkanı CHP'li Zeydan Karalar, konağı restore edilmek üzere ailesinden teslim aldı. Tarihi Tepebağ Mahallesi'ndeki konağın restorasyonu için Savaşan ailesini temsilen Aydın Murat Savaşan'la protokol imzalandı. Başkan Karalar, "Atalarımızın, ecdatlarımızın eserlerine bu şekilde sahip çıkıyoruz. Savaşan Ailesi'ne de bu duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok güzel bir binayı bize 15 yıllığına verdiler. Restore ettikten sonra bu tarihi binanın yaşayabilmesi ve içerisinde çeşitli kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için bir düzenleme yapacağız" dedi.


2016'DA 10 TARİHİ ESER 


Karalar, tarihi yapıların restorasyonu ve gelecek kuşaklara aktarılması konusuna özel önem verdiklerini vurgulayarak "Sadece 2016 yılında tescilli beş tarihi binayı restore edeceğiz. Tepebağ'daki Turan Arın Sokak üzerinde bulunan Musa Balı Konağı da dahil olmak üzere 2016 sonunda restore edip ayağa kaldıracağımız tescilli bina sayımız 10 olacaktır" diye...