02 / 05 / 2024

SGK belgesi olmadan iskan alınması

SGK belgesi olmadan iskan alınması

Bazı durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi iskan alım sürecinde talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?

Ev sahipleri dikkat! Başvurunuz otomatik olarak reddedilebilir!

Antalya Kemer'de konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yönetmelikle ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantıda izin belgesi olmadan turizm amaçlı kiralama yapanlar hakkında idari para cezası uygulanacağı da belirtildi.

İzinsiz konut kiralamalara 100 bin TL ceza! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlgili yasaya göre, turizm amaçlı kiralanan konutların izin belgesi olmadan kiralanması halinde 100 bin TL ceza verilecek.

Bankalardan şaşırtıcı adım: Gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklar! Bayram öncesi 50 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

İki banka peş peşe gelir belgesi olmadan ödeme yapacaklarını duyurdu... Limitler belirlendi ve 50.000 TL ödeme yapılacak... Bayram öncesi bu fırsatı kaçırmayın...

Gelir belgesi olmayanlar dikkat! Bu sayede siz de ödeme alabilirsiniz!

Gelir belgesi olmadan ödeme alabileceksiniz! Son dakika gelişmesi ile ilgili açıklama yapıldı!

Kaybolan tapu nereden çıkarılır? Tapu belgesi olmadan satış yapılabilir mi?

Tapusu olan ve bu resmi belgenin kayıp edilmesi durumunda neler yapılmaktadır? Peki bu tapu belgesi nasıl bir öneme sahiptir. İşte tüm bu merak edilenlerin yanıtları!

SGK’dan yeni destek ödemesi geliyor! Başvuru koşulu olmadan aylık 400 TL verilecek! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), asgari ücret desteğinin nasıl uygulanacağına ilişkin detayları belirledi. İşçi başına aylık 400 TL tutarındaki destek 6 ay süreyle uygulanacak.

SGK'dan EYT açıklaması! 'Emekli olur' detayı dikkat çekti

Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK), EYT'ye ilişkin düzenleme kapsamında sigortalılara aylık bağlanabilmesi için işten ayrılış bildirgelerinin verilmesi sonrası "Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi" ile başvurulmasının yeterli olacağı ifade edildi.

Gelir belgesiz kredi almak isteyenlere o üç bankadan harika fırsat! Tam 50.000 TL kredi almak mümkün

Banka hesabı olanlar dikkat! Garanti bankası ve 2 farklı bankadan müjde geldi. Tam 50.000 TL kredi imkanı sunuyor. Gelir belgesi olmadan bu krediden faydalanmak mümkün.

SGK'dan müjdeli haber geldi! Geri ödemesiz 914 TL'yi aşan maaş! 

SGK primi ödeyemediği için SGK'dan emekli aylığı ya da yardımı alamayan yardıma muhtaç vatandaşlar için açıklama geldi. Engellilik oranına göre geri ödeme ve prim şartı olmadan 914 TL'yi aşan maaş verileceği bildirildi.

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

Gayrimenkul sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifi!

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, gayrimenkul sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi niteliğinde olduğunu belirtti. BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da gayrimenkul danışmanlığı konusunda mesleki belgesi olmadan bu işi kayıtsız yapan kişiler için belge zorunluluğu getirildiğini açıkladı...

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

İBB Merter metro istasyonuna kaçak büfe mi kondurdu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin encümen kararı ve izin belgesi olmadan Merter Metro İstasyonu ve otobüs durağının yanına kaçak bir büfe kurduğu iddia edildi.

SGK belgesi olmadan iskan alınması Haberi

SGK belgesi olmadan iskan alınması

İskan belgesi, bir yapının inşaat çalışmalarının onaylı projesine uygun olarak inşa edildiğini gösteren belge oluyor. Bu belge inşaat çalışmaları tamamen ve zamanında bitirildikten sonra alınıyor.


İskan belgesi alım aşamasında bazı belgeler gerekli oluyor. Bu belgeler arasında SGK belgesi de yer alıyor. Ancak bazı durumlarda bu belge talep edilmiyor. Peki, hangi durumlarda SGK ilişiksizlik belgesi aranmadan iskan düzenlenebilir?


3194 sayılı İmar Kanununun 28 inci maddesinin onuncu fıkrasında “Fenni mesullerce denetime ilişkin mimarlık ve mühendislik raporları hazırlanan, yapı sahibi, fenni mesuller ve ilgili idare elemanlarının birlikte düzenlediği tespit tutanağı ile tamamlandığı belirlenen, ancak, yapı müteahhidinin yapım işlerinden doğan vergi ve sigorta primi borçlarının ve diğer sorumluluklarının gereğinin yerine getirilmemesi sebebiyle yapı kullanma izin belgesi verilmesi işlemleri tamamlanamayan yapılar için, yapının müteahhidi olmayan yapı...