02 / 05 / 2024

sgk haber

sgk haber

Sosyal güvenlik Kurumu'ndan malülen emekli olanların aylığı eğer maaş almaya devam ederken çalıştığı tespit edilirse kesilebiliyor. SGK, çalışırken iş gücünün yüzde 60'ını herhangi bir nedenden kaybeden şahsa emekli maaşı bağlıyor. İşte detaylar..

Emekli zammı için beklenen haber geldi! Üç bakan masaya oturdu! SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın!

Memur maaşlarına yapılan zamların ardından gözler emekli maaşlarına çevrildi. Düşük kalan emekli maaşlarında emeklilerin günlerdir beklediği zam haberi nihayet geldi. Üç bakan bir araya gelerek ortak kararlarını açıklayacak. SGK, Bağ-kur, 4A, 4B emeklileri hemen baksın...

SGK peşe peşe duyurdu! Müjdeli haber resmen verildi!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından art arda açıklama geldi. İlk olarak yapılandırma, cari dönem prim borçları ve diğer her türlü borçların son ödeme süresinin 31 Temmuz olduğunu duyuran SGK, bugün yaptığı duyuruyla bu süresinin 3 Ağustos tarihine kadar uzatıldığını aktardı.

Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) 55 yaş altında olan kişileri ilgilendiren bir haberle gündeme geldi. Yeni emeklilik düzenlemesiyle artık bu kişiler de dahil olabilecek. 55 yaş altındaki kişilerin de bazı esneklik ve şartlarla emekli adayı olabileceklerini duyurdu.

Emekli maaşlarına ikramiye desteği: SGK tek tek tarih verdi! Bayram ikramiyeleri hesaplara geçiyor!

Bankalar, emekli maaşı alan müşterilerine hizmet verirken SGK'nın açıklamasını paylaştılar. Nisan ayında emeklilik işlemleri tamamlanan, ancak Ramazan Bayramı ikramiyesini henüz alamayan 4A, 4B ve 4C emeklileri için sevindirici bir haber var. Bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı belli oldu.

Çalışan kadınlara 25 bin toplu ödeme yapılacak! SGK'ya dilekçe vermeniz yeterli!

Çalışan kadınlar için müjdeli bir haber duyuruldu. SGK’ya dilekçe verilmesi durumunda 25 bin toplu ödeme yapılacak!

EYT'lilere kötü haber verildi! SGK uzmanı uyardı! O paralar geri alınabilir!

EYT’lilere kötü haber verildi. EYT’li olan vatandaşlar başvurularına devam ediyor. Bu esnada uzman isimden uyarı geldi. İşte detaylar!

SGK’da EYT mesaisi! Ücretler tam iki katına çıkarıldı!  Çalışanlar ne kadar alacak?

Edinilen bilgiye göre, SGK'da mesai saatlerinin uzatıldı. EYT başvurularındaki yoğunluk sebebiyle SGK çalışanlarının aylık fazla mesai süresi 50 saatten 100 saate çıkarıldı ve buna karşılık SGK çalışanlarına müjdeli bir haber geldi.

SGK çalışanlarına müjde! 3 ay süre ile EYT mesaisi!

SGK çalışanlarına güzel haber. Üç ay süre ile EYT mesaisi verilecek. İşte detaylar!

Bunu yapandan SGK faiziyle geri alıyor! Emekli aylığınız bile kesilebilir!

Sigortalı olarak çalışmadığı halde emekli olmak için sahte sigorta yaptırarak kendisini çalışıyormuş gibi gösteren kişilere kötü haber geldi. Bu doğrultuda sigortada sahtecilik yapan 35 bin 612 kişi SGK’nın sıkı denetimine takıldı.

2,5 milyon kişiye müjdeli haber! SGK’da EYT teyakkuzu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, deprem nedeniyle ara verdiği çalışmalarına yeni haftada yeniden başlaması beklenirken, SGK’da ise EYT nedeniyle hummalı bir çalışma başlatıldığı görüldü. İşte detaylar…

SGK prim borçlarının yapılandırılmasını bekleyen EYT’lileri yıkan haber! O borçların akıbeti belli oldu!

Vergi affı ve borç yapılandırma imkanından pek çok vatandaş yararlanacak. Bu haber sonrası EYT’liler de prim borçlarının da yapılandırılmasını beklemeye başladı. İşte son gelişmeler!

SGK'nın yeni doğum yapana annelere verdiği ücret duyanların gözlerini fal taşı gibi açtı! İşte SGK'nın verdiği ücret

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan yeni bebeği olan çalışan annelere sevindirici haber. Doğum izni devam ettiği sürede de sigortası devam etmek kaydıyla, 55.289 TL nakit para veriyor. Şartları öğrenmek için haberimizi okumaya devam edin.

SGK’dan çalışan kadınlara müjde! Anında 16 bin 106 TL ödeme! İşte detaylar!

SGK’dan çalışan kadınlara güzel haber verildi. Asgari ücret alan kadın çalışanlar için 16 bin 106 TL verileceği açıklandı. İşte detaylar!

sgk haber Haberi

sgk haber

Çalışma hayatına 2008'den sonra başlayıp da herhangi bir iş kazası yada benzeri sebepten malülen emekli olanlar dikkat! Eeğer aylık alırken herhangi bir yerde çalışmaya devam ettiğiniz tespit edilirse maaşınız kesilebilir. SGK, söz konusu durumlarda emekli aylıklarını kesip ödenen parayı da geriye istiyor.

MALÛL AYLIĞI İLE ERKEN EMEKLİ OLANLARIN MAAŞI BİRBİRİYLE KARIŞMASIN

SGK'dan emekli olup da herhangi bir işte çalıştığı tespit edilen bireyin aylığının kesilmesi sadece malûl aylığı alanlar için söz konusu. Malûl aylığı ile engelli vergi indirimiyle yaşa bakılmaksızın erken emekli olanlar çoğunlukla karıştırılıyor.

Engelli vergi indirimi ile emekli olanlar aylıklarını kestirmeden sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabiliyorlar. Söz konusu durumun ortaya çıkması şu şekilde oldu.SGK, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ya da ağır hastalıklar dolayısıyla çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlere...