29 / 04 / 2024

Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!

Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) 55 yaş altında olan kişileri ilgilendiren bir haberle gündeme geldi. Yeni emeklilik düzenlemesiyle artık bu kişiler de dahil olabilecek. 55 yaş altındaki kişilerin de bazı esneklik ve şartlarla emekli adayı olabileceklerini duyurdu.



Emeklilik Türkiye'de üç önemli basamağa bağlıdır. Birincisi, prim günlerinin tamamının ödenmiş olması; ikincisi, gerekli sigortalılık süresini tamamlamış olmak ve üçüncüsü, belirlenen yaş şartını sağlamaktır. "Emeklilikte Yaşa Takılanlar" ile ilgili düzenlemelerin yasalaştırılmasının ardından, vatandaşların karşısına yeni bir emeklilik reformu çıktı. EYT düzenlemesi, 1999 öncesi için yasal bir zemin buldu. Ancak sıradaki hedef, 2000- 2008 arası sigorta başlangıç tarihine sahip olan vatandaşları kapsamaktadır. 55 yaş altındaki kişilerin de emekli olma imkânı konusu bu yaş grubunda olanları meraklandırdı.

Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!

55 yaş altındaki kişiler için emeklilik düzenlemesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 55 yaşın altındaki vatandaşlarımız için yeni bir emeklilik düzenlemesi perspektifini açığa çıkardı. Bu yeni uygulamanın özellikle belirli meslek gruplarını önceliğine alacağını vurguladı. Bu planlamada özellikle memurlar, işçiler ve öğretmenler gibi meslek dalları, prim gün sayısı ve hizmet süresi bakımından öncelikli olarak incelenecek. 55 yaş altındaki vatandaşların erken emeklilik hakkından yararlanabilmesi için oluşturulan düzenleme, yeni Meclis'in harekete geçmesiyle birlikte ayrıntılarına kavuşacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön