15 / 05 / 2024

Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!

Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) 55 yaş altında olan kişileri ilgilendiren bir haberle gündeme geldi. Yeni emeklilik düzenlemesiyle artık bu kişiler de dahil olabilecek. 55 yaş altındaki kişilerin de bazı esneklik ve şartlarla emekli adayı olabileceklerini duyurdu.



Bu haber 55 yaşına gelmeyenleri ilgilendiriyor! SGK emeklilik güncellemesi yaptı!

2023 yılında belirlenen emeklilik şartları neler oldu?

Son yapılan düzenlemelere göre Türkiye'de çalışan vatandaşlar için farklı sigorta süresi bulunmaktadır. Bu süre 1 ve 25 yıl arasında değişkenlik göstermektedir. Ayrıca kadın ve erkek cinsiyetlerine göre de farklılık göstermektedir. Yine de SGK kapsamında kısmi emekli olmak için 2 ve 4500 gün arasında primlerin ödenme zorunluluğu vardır. Bununla birlikte kadın ve erkeklerde farklı olmak üzere 60 yaşa kadar emekli olma şartı vardır.

SSK'lı vatandaşların emeklilik için tamamlaması gereken prim gün sayısı 5000 ila 5975 arasında değişmektedir. Ayrıca, kadınlar için 20, erkekler içinse 25 yıl olan sigortalılık süresi gerekliliktir. Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'lu vatandaşlar içinse durum biraz farklıdır: kadınlar için 7200 gün, erkekler içinse 9000 gün prim ödeme süresi bulunmaktadır.

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Orta sınıf özel hastanelere gidemiyor!

SSK’lı çalışanlara karşılıksız 26 bin TL destek ödemesi; Detayları belli oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön