02 / 05 / 2024

sgk malül aylığı

sgk malül aylığı

Sosyal güvenlik Kurumu'ndan malülen emekli olanların aylığı eğer maaş almaya devam ederken çalıştığı tespit edilirse kesilebiliyor. SGK, çalışırken iş gücünün yüzde 60'ını herhangi bir nedenden kaybeden şahsa emekli maaşı bağlıyor. İşte detaylar..

4 milyon aileye elektrik faturası destek müjdesi! Aylık 260,19 TL ödeme yapılacak! Hemen başvurun!

4 milyon aileye elektrik faturası desteği verilecek. 5 kişi ve üstü haneye 150 Kwh karşılığı aylık 260,19 lira ödeme yapılacak. Elektrik faturası destek ödemesi başvuru şartları neler, kimler başvurabilir?

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Dul maaşı sorgulama 2023! SGK dul aylığı nasıl sorgulanır? Dul ve yetim maaşında son dakika! 

Dul ve yetim maaşı ile ilgili son dakika detayları merak ediliyor. Peki SGK dul aylığı nasıl sorgulanır? İşte ayrıntılar... 

SGK dul aylığı sorgulama 2023! Dul aylığı alanlar dikkat: Son dakika rakamlar da açıklandı! 

Dul maaşı sorgulama yöntemleri son günlerde sık sık araştırılıyor. Peki SGK dul aylığı sorgulama 2023 nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Müjdeli haber geldi! Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığına dev zam! İşte yeni rakamlar

Memur maaşlarının 2024 yılı zam oranları belirlendi. Hakem heyetinin son kararına göre zam oranları 2024 yılı için 15+10, 2025 için yüzde 6+5 olarak kararlaştırıldı. Buna göre Evde bakım, engelli ve yaşlı aylığının da bu oranlara göre artırılması bekleniyor. Peki evde bakım parası kaç lira olacak? E

Dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu? Son dakika maaşlara hemen bakın!

Temmuz ayı memur maaş katsayısında uygulanan yeni düzenlemenin ardından sosyal hizmet modelleri çerçevesindeki pek çok kalemde de artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylığı, evde bakım maaşı, yaşlı aylığı engelli yakını aylığı kaç TL oldu?

Hasta olmanın da maliyeti yükseldi! Muayene ücretlerine resmen zam geldi!

Resmi Gazete'de yayımlanan SGK Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki yeni düzenlemeye göre muayene ücretlerine ve tıbbî malzeme bedellerine zam geldi. 

Yaşlılık aylığına Temmuz zammı müjdesi! 65 yaş üstü vatandaşlar kaç TL maaş alacak? Şimdi rakama bakın! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaşlı aylığı olarak da bilinen 65 yaş aylığına gelen yeni zammı geçtiğimiz haftalarda açıkladı. 

Aile Bakanlığı'ndan haziran ayının en büyük müjdesi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan haziran ayının en büyük müjdesi geldi. Bakanlık tarafından yaşlı aylığı ve engelli maaşları hakkında flaş bir açıklama yapıldı.

Engelli ve yaşlı aylığı alanlara bayram müjdesi: Bugün hesaplara yatıyor! Tam 2,7 milyar TL! 

Engelli ve yaşlı aylığı alanlara Kurban Bayramı müjdesi geldi. Ödemeler resmen erkene çekildi. İşte ayrıntılar...

Binlerce çalışanı ilgilendiriyor! O ücretler tam iki katına çıkarıldı! Bakan Bilgin resmen açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT işlemlerinin hızlandırılması amacıyla SGK çalışanlarına 3 ay fazla mesai ücreti ödeneceğini açıkladı. Bu kapsamda, SGK çalışanları aylık 3 bin lira fazla mesai alırken bu rakam 6 bin liraya yükseltilecek.

SGK’dan yeni destek ödemesi geliyor! Başvuru koşulu olmadan aylık 400 TL verilecek! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), asgari ücret desteğinin nasıl uygulanacağına ilişkin detayları belirledi. İşçi başına aylık 400 TL tutarındaki destek 6 ay süreyle uygulanacak.

İlk emekli maaşını bekleyen EYT'liler dikkat! Bunu yapmayı unutmayın!

EYT'lilerin başvuru zamanı sürerken Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt bir açıklama yaptı. ilk aylığını bekleyen EYT'lileri ilgilendiren bir ayrıntı paylaşıldı.

sgk malül aylığı Haberi

sgk malül aylığı

Çalışma hayatına 2008'den sonra başlayıp da herhangi bir iş kazası yada benzeri sebepten malülen emekli olanlar dikkat! Eeğer aylık alırken herhangi bir yerde çalışmaya devam ettiğiniz tespit edilirse maaşınız kesilebilir. SGK, söz konusu durumlarda emekli aylıklarını kesip ödenen parayı da geriye istiyor.

MALÛL AYLIĞI İLE ERKEN EMEKLİ OLANLARIN MAAŞI BİRBİRİYLE KARIŞMASIN

SGK'dan emekli olup da herhangi bir işte çalıştığı tespit edilen bireyin aylığının kesilmesi sadece malûl aylığı alanlar için söz konusu. Malûl aylığı ile engelli vergi indirimiyle yaşa bakılmaksızın erken emekli olanlar çoğunlukla karıştırılıyor.

Engelli vergi indirimi ile emekli olanlar aylıklarını kestirmeden sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışabiliyorlar. Söz konusu durumun ortaya çıkması şu şekilde oldu.SGK, iş kazası veya meslek hastalığı sonucu ya da ağır hastalıklar dolayısıyla çalışma gücünün en az yüzde 60’ını kaybedenlere...