21 / 05 / 2024

Şi Cinping

Şi Cinping

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Şi, Merkezi Mali ve Ekonomik İşler grubunun sekizinci toplantısında yaptığı konuşmada, Çin'in İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. yüzyıl Deniz İpek Yolu'nun inşasını hızlandıracağını söyledi.

Çinli emlak milyarderi Ren Zhiqiang'e 18 yıl hapis!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in Kovid-19 salgınıyla ilgili tutumunu eleştiren emlak milyarderi Ren Zhiqiang, yolsuzluk suçlamalarından yargılandığı davada 18 yıl hapis cezası aldı. 

Huayuan Grup'un eski yöneticisi Çin Komünist Partisinden ihraç edildi!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i Kovid-19 salgınıyla mücadele konusunda açıkça eleştiren, devlete ait bir emlak şirketinin eski yöneticisi Çin Komünist Partisinden ihraç edildi. 

Çin'de bina yıkımına posterli engel!

Çin’in Şangay kentindeki iki katlı binasının yıkımını engellemek isteyen bir kişi, binanın duvarlarını Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in posterleriyle kapladı.

Çin, modern İpek Yolu'nun inşasını hızlandıracak!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Şi, Merkezi Mali ve Ekonomik İşler grubunun sekizinci toplantısında yaptığı konuşmada, Çin'in İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. yüzyıl Deniz İpek Yolu'nun inşasını hızlandıracağını söyledi.

Çılgın projeler Kanal İstanbul ve 3. Köprü'ye Çinliler'den çılgın teklif!

Çin Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping'in Türkiye ziyareti sırasında Çinli dev firmalar ‘Kanal İstanbul ve 3. köprüye talip oldu. Firmalar “Projeleri belirlediğiniz sürenin yarısında bitiririz” dedi

Güroymak Küçük Sanayi Sitesi 61 iş yeri yaptıracak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın Kredi desteği ve Yapı Kooperatifi'nin sorumluluğu'nda Bitlis Güroymak Küçük Sanayi Sitesi kapalı zarf usulü ile 61 işyeri yaptıracak.

Patronlar işçiden kestiği KEY parasını ödememiş

Yaklaşık yedi milyon kişiyi ilgilendiren KEY'de son viraja girilirken, başta belediyeler olmak üzere birçok işverenin KEY kesintilerini ödemediği belirlendi. Yine de hak sahiplerine ödeme yapılacak.

İşte İstanbul`un yeni imar planları!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul'un yeni imar çalışmalarını son sürat sürdürüyor. İstanbul yeniden şekillenecek. Yeni planlara göre hangi ilçenin geleceği ne olacak? Hangi ilçeyi nasıl bir gelecek bekliyor? Nerelerde kentsel dönüşüm yapılacak? Sili

Uplife Park'ın yüzde 70'i rezerve edildi

Yaklaşık 5 bin ailenin talep gösterdiği Teknik Yapı'nın 567 dairelik Uplife Park projesi, rezervasyona açılır açılmaz dairelerin yüzde 70'i alıcı buldu.

Vakıfbank taşınmak için beklemeyecek

Vakıfbank İstanbul'a taşınmak için hazırlıklarını tamamladı. Hazırlanan yasa tasarısı imzaya açılmak üzere Bakan Hayati Yazıcı'ya iletildi. Ziraat Bankası ve Halkbank'ın gecikmesi halinde Vakıfbank, beklemeden taşınmak istiyor

Tüketiciler neden en çok 1+1'i tercih ediyor?

Tüketiciler neden 1+1'i çok tercih ediyor? Sektörün uzmanları yanıtlıyor! Yatırım ve oturmak amaçlı ev satın alacaklar 1+1 piyasasında son durum için tıklayın!

`Konut sahiplerini fiyat düşürmeleri için ikna etmeye çalışıyoruz`

Talep azalmasına karşın bazı bölgelerde gayrimenkulün yüzde 10 primli olduğunu söyleyen emlak danışmanlık şirketi TURYAP'ın Genel Müdürü Sarıbay, 'Mal sahiplerinin fiyatı düşürme konusunda direnci var. Biz ise niçin fiyatları düşürmeleri gerektiği konusun

Ortadoğu Grup Rize`deki projeyle yurtdışı işi kaptı

İnşaat sektöründe 27 yıldır hizmet veren Ortadoğu Group, Rize'nin Güneysu ilçesinde yaptığı kültür merkezi sayesinde Özbekistan ve Hindistan'da müteahhitlik işleri almaya başladı. Ortadoğu, Şişli'ye de Middleist projesi yapıyor

Şi Cinping Haberi

Şi Cinping

Çin Devlet Başkanı Şi, Merkezi Mali ve Ekonomik İşler grubunun sekizinci toplantısında yaptığı konuşmada, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ile Deniz İpek Yolu projelerinde ilgili ülkelerle işbirliğini güçlendireceklerini belirtti. 


"Tek yol, tek kuşak projesi için zaman çizelgelerini ve yol haritalarını hazırlamalıyız" diyen Şi, söz konusu projenin hayata geçmesi için büyük projelere odaklanılması gerektiğini belirtti. 

Şi, Çin'in kuşak üzerindeki ülkelerin ulaşım, enerji ve elektrik gibi altyapı inşalarına yardım edeceklerini ifade etti. 


"Tek yol, tek kuşak" projesini büyük ve kapsayıcı bir platform olarak niteleyen Şi, bu projenin Çin ve ilgili ülkelere karşılık kazanç sağlayacağını vurguladı. 

Çin, son yıllarda tarihi İpek Yolu'nun kara ve deniz hatlarının yeniden canlandırılarak modern bir ticaret yoluna dönüşmesi için Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerine çağrıda bulunuyor ve bu isteğini...