03 / 05 / 2024

Çin, modern İpek Yolu'nun inşasını hızlandıracak!

Çin, modern İpek Yolu'nun inşasını hızlandıracak!

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Şi, Merkezi Mali ve Ekonomik İşler grubunun sekizinci toplantısında yaptığı konuşmada, Çin'in İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. yüzyıl Deniz İpek Yolu'nun inşasını hızlandıracağını söyledi.



Çin Devlet Başkanı Şi, Merkezi Mali ve Ekonomik İşler grubunun sekizinci toplantısında yaptığı konuşmada, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ile Deniz İpek Yolu projelerinde ilgili ülkelerle işbirliğini güçlendireceklerini belirtti. 


"Tek yol, tek kuşak projesi için zaman çizelgelerini ve yol haritalarını hazırlamalıyız" diyen Şi, söz konusu projenin hayata geçmesi için büyük projelere odaklanılması gerektiğini belirtti. 

Şi, Çin'in kuşak üzerindeki ülkelerin ulaşım, enerji ve elektrik gibi altyapı inşalarına yardım edeceklerini ifade etti. 


"Tek yol, tek kuşak" projesini büyük ve kapsayıcı bir platform olarak niteleyen Şi, bu projenin Çin ve ilgili ülkelere karşılık kazanç sağlayacağını vurguladı. 

Çin, son yıllarda tarihi İpek Yolu'nun kara ve deniz hatlarının yeniden canlandırılarak modern bir ticaret yoluna dönüşmesi için Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerine çağrıda bulunuyor ve bu isteğini tüm platformlarda dile getiriyor.


AA


Geri Dön