18 / 05 / 2024

çin ipek yolu projesi

çin ipek yolu projesi

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Şi, Merkezi Mali ve Ekonomik İşler grubunun sekizinci toplantısında yaptığı konuşmada, Çin'in İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ve 21. yüzyıl Deniz İpek Yolu'nun inşasını hızlandıracağını söyledi.

Kiracılar dikkat! Ev sahibinin oyununa gelmeyin...

Ev sahipleri son zamanlarda kiracısını evden çıkarabilmek için her yolu deniyorlar. Buna göre, ev sahipleri kiracıların dikkatsizce attıkları bir imzayı koz olarak kullanmaya başladıkları öğrenildi. İşte haberin ayrıntıları...

1999-2000 sigortalıları hemen baksın! Geriye çekilecek! Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu!

EYT Yasası kapsamında 9 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olanlar ve borçlanma yoluyla sigorta başlangıcı bu tarih öncesine çekilebilenler için emeklilik yolu göründü. Eyt'de staj ve çıraklık için yeni tablo oluşturuldu...

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

Bankalar harekete geçti! Faiz yükselirse bu yöntem kullanılacak

Bankaların peşin avans yolu ile çekilen borçlanmalardaki yükselen talebe karşılık olarak limit ve vade ufaltma yöntemine geçilmeye başlandı.

TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (Togg) kredisi almak isteyenler için kredi yolu açıldı. Peki TOGG kredisi nasıl alınır? TOGG kredi başvuru şartları neler? Hangi bankalar kredi verecek? İşte ayrıntılar...

Netflix şifre paylaşımını durdurmak için bu yolu deneyecek! Hesaplar askıya alınabilir!

Netflix'in ücretsiz şifre paylaşımını durdurma planlarını daha geniş çapta uygulamaya koymasına yaklaşık sekiz hafta kala , Latin Amerika'da yapılan bir deneme, Netflix'in değişiklikleri dünya çapında nasıl uygulayabileceğine dair bir gösterge sunuyor.

Ev sahiplerinden kiracısına IBAN oyunu!

Kiracısını evinden çıkarmak için her yolu deneyen ev sahipleri şimdi de akıl almaz bir yöntem buldu. Kiramı her ay hesaba yatırıyorum bana bir şey olmaz demeyin.

Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatı tamamlanıyor!

Ordu Valisi Tuncay Sonel, yapımı devam eden Ordu Çevre Yolu Projesi’nin 2. etap inşaatında incelemelerde bulundu...

İstanbul Aymama Deresi'ne bisiklet yolu inşa edilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Aymama Deresi'nde ıslah çalışmalarına hızla devam ediyor. Belediye proje dahilinde bisiklet yolu inşa edilecek.

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

Bursa Panayır'a bisiklet yolu inşa ediliyor!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Panayır Mahallesi'ne 1360 metre uzunlukta bisiklet yolu inşası için çalışmalara başladı. 

Arnavutköy'ün ilk bisiklet yolu Hadımköy'de inşa edilecek! 

Arnavutköy Belediyesi ilçe geneline bisiklet yolu kazandırmak için düğmeye bastı. Belediye Hadımköy'de 3 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu inşa edecek. 

Ünye Bisiklet Yolu Projesi'nde menfez inşaatı başladı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, inşaatı devam eden Ünye Bisiklet Yolu Projesi hakkında açıklamalarda bulundu. 

çin ipek yolu projesi Haberi

çin ipek yolu projesi

Çin Devlet Başkanı Şi, Merkezi Mali ve Ekonomik İşler grubunun sekizinci toplantısında yaptığı konuşmada, İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ile Deniz İpek Yolu projelerinde ilgili ülkelerle işbirliğini güçlendireceklerini belirtti. 


"Tek yol, tek kuşak projesi için zaman çizelgelerini ve yol haritalarını hazırlamalıyız" diyen Şi, söz konusu projenin hayata geçmesi için büyük projelere odaklanılması gerektiğini belirtti. 

Şi, Çin'in kuşak üzerindeki ülkelerin ulaşım, enerji ve elektrik gibi altyapı inşalarına yardım edeceklerini ifade etti. 


"Tek yol, tek kuşak" projesini büyük ve kapsayıcı bir platform olarak niteleyen Şi, bu projenin Çin ve ilgili ülkelere karşılık kazanç sağlayacağını vurguladı. 

Çin, son yıllarda tarihi İpek Yolu'nun kara ve deniz hatlarının yeniden canlandırılarak modern bir ticaret yoluna dönüşmesi için Orta Asya ülkeleri başta olmak üzere bölge ülkelerine çağrıda bulunuyor ve bu isteğini...