06 / 05 / 2024

Ev sahiplerinden kiracısına IBAN oyunu!

Ev sahiplerinden kiracısına IBAN oyunu!

Kiracısını evinden çıkarmak için her yolu deneyen ev sahipleri şimdi de akıl almaz bir yöntem buldu. Kiramı her ay hesaba yatırıyorum bana bir şey olmaz demeyin.



Konut kiralarının yükselmesiyle birlikte, mevcut kira tutarı düşük kalan ev sahiplerinin, yasal artış oranından daha fazla para kazanabilmek için akıl almaz bir yönteme başvurduğu ortaya çıktı.

Bankavitrini.com’da yer alan habere göre evini daha yüksek bedelden kiraya vermek isteyen ev sahipleri, önce sözleşmede belirtilen banka hesabını kapatıyor, ardından kirayı alamadığını ileri sürerek kiracısı hakkında icra takibi başlatıyor.

Ödemesi bankadan geri dönen kiracı ise eğer tebligat gelmesine karşın harekete geçmez ise evden çıkartılmakla karşı karşıya kalıyor.

Ev sahiplerinden kiracısına IBAN oyunu!

Antalya Barosu avukatlarından Şafak Baysal, bu tür olaylarla son günlerde sıklıkla karşılaştıklarını belirterek, “Ev sahipleri kontratta yazılı IBAN numaralarını kapatıyorlar, daha sonra da kira alamadıklarını belirterek tahliye davası açıyorlar” dedi. Ödeme yapılmaması halinde kiracı açısından sıkıntılı durumların oluşabileceğini ifade eden Baysal şunları söyledi: “Ödenmeyen kira ev sahibi açısından evden çıkarma nedenidir. Ev sahibinin IBAN kapatması durumunda kira bedeli PTT aracılığıyla ev sahibine gönderilmelidir. Eğer kira bedeli bu yolla da geri dönüyorsa sözleşme ve PTT evrakları ile birlikte Sulh Ceza Mahkemesi’nde kira tespit davası açıyoruz.”

Mahkeme sonucu belirlenen yere ödeme yapıldığını ifade eden Baysal, “Amaç ödeme iradesini ortaya koymak. Ev sahibi bu ödemeyi almasa da burada önemli olan kiracının yaptığı ödemeyi ispat etmesi. Böylece kiracılar, ev sahiplerinin uygulamaya soktuğu bu oyunu bozmuş oluyorlar” dedi.

 


Geri Dön