02 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat! Ev sahibinin oyununa gelmeyin...

Kiracılar dikkat! Ev sahibinin oyununa gelmeyin...

Ev sahipleri son zamanlarda kiracısını evden çıkarabilmek için her yolu deniyorlar. Buna göre, ev sahipleri kiracıların dikkatsizce attıkları bir imzayı koz olarak kullanmaya başladıkları öğrenildi. İşte haberin ayrıntıları...



Son zamanlarda, ev sahiplerinin kiracılara yönelik yaptığı evden çıkarma baskıları artarak devam etmekte. Bu bağlamda, kiracılar evden çıkmamak için direnseler de yaptıkları çok kritik bir hata nedeni ile bir anda kendilerini kiralık ev bakarken bulabilirler. Ev sahipleri ise kiracıların verdikleri bu kozu kullanıyorlar.

NEYE İMZA ATTIĞINIZI BİLİN!

Ev sahipleri son dönemlerde tahliye taahhütnamesi almadan evlerini kiraya vermiyorlar. Bu durumda da kiralık ev bulmak çok zor bir hal alınca kiracılar yasal olmayan bu talebe maalesef olumlu yaklaşıyorlar. Buna göre, tahliye taahhütnamesinin bir şarta veya zorlamaya bağlı olarak yapılması yasal bir durum değil. Fakat kiracılar barınma sorunlarını çözmek için her teklife tamam diyorlar. Kiracının tahliye taahhütnamesi vermesi durumunda tüm kozları ev sahibine vermek oluyor ama burada çok hayati bir hata yapılıyor. Ev sahipleri kiracılardan tarih kısmı boş bırakılarak tahliye taahhütnamesi alıyorlar. 

Kiracılar dikkat! Ev sahibinin oyununa gelmeyin...

Ev sahibi işine geldiği an istediği tarihi yazarak tahliye taahhütnamesini işleme alabiliyorlar. Burada yasalar da kiracıları maalesef korumuyor.

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Yargıtay’ın emsal kararına göre kiracı tarih kısmının sonradan ev sahibi tarafından doldurulduğunu ispat edillse dahi yasal bir hakkı olmuyor. Yargıtay konuya çok farklı bir açıdan bakıyor. Kiracı eğer tarih olmayan tahliye taahhütnamesine imza atmışsa bunun sorumluluğunu göze almış olarak değerlendiriliyor.

Dolayısı ile kiracı bu işlemi iptal ettirmek imkanı elde edemiyor. Kiracının tahliye taahhütnamesinde tarih kısmına dikkat etmeden attığı imza onun evden çıkarılması ile sonuçlanmaktadır. Ev sahibi istediği tarihi yazarak kiracının evden çıkmasını veya fahiş zammı kabul etmesini sağlayabiliyor. Bu da kiracının tam anlamıyla ev sahibinin yaptığı oyununa düşmesini sağlıyor. Son dönemlerde bu yolu çok sayıda ev sahibinin uygulamaya soktuğu da bilinmekte.

Kiracı evi boyatmazsa ev sahibi kiracının depozitosundan keser mi?

Kirada oturup kendi evini kiraya verenler dikkat! Tek tek açıklandı: Dava açılabilir! 

Kiracı ve ev sahibinin hakları nelerdir?


Geri Dön